Apple’s iPad mini prijsstelling: Heb missen de tablet doodsteek?

Apple’s overstap naar de iPad mini prijs op een startprijs van $ 329 kan de winstmarges te behouden, maar uiteindelijk kan een deel van de tablet markt afstaan ​​aan de wil van Amazon en Android leger van Google.

De $ 329 prijskaartje werd gezien als een negatieve ontwikkeling bij enkele analisten en tech waarnemers op Twitter. Inderdaad, de $ 329 prijs voor de iPad mini is lastig en lijkt te zijn ontworpen om ervoor te zorgen iPad 2 verkopen worden gekannibaliseerd in plaats van de nieuwste versie van de populaire tablet.

Analisten waren gemengd op de iPad mini prijsstelling. Het algemene thema is dat de iPad mini breidt de totale adresseerbare markt voor Apple en versterkt haar hammerlock van de categorie tablet. Echter, zou Apple een doodsteek met een $ 299 prijs hebt geleverd. Ondanks alle gebral over Google’s Nexus 7, het prijsverschil tussen de Android-tablet en de iPad mini maakt de vergelijking lastig.

Meer; Apple’s iPad mini: het draait allemaal om de prijselasticiteit; Met de nieuwe iPads, Apple richt zich op onderwijs kansen, Google en Amazon kan een zucht van verlichting slaken als Apple slaat op prijs concurreren met de iPad mini, Apple krijgt ambtenaar met iPad mini, upgrades iPad weer ; Apple statement

Wall Street-analisten maakte de volgende stappen

Wat valt nog te bezien, is of Apple wedden op een prijskaartje van $ 329 voor de iPad mini als het had kunnen geprijsd op $ 299 en genageld de markt. Morningstar-analist Brian Colello samenvat

We zijn een beetje teleurgesteld aan de start prijs van $ 329, omdat we vrezen dat prijsgevoelige consumenten kunnen blijven wenden tot alternatieve tablet-oplossingen, zoals Amazon’s Kindle Fire en Google’s Nexus tablet op $ 200 prijspunten … Apple zou kunnen hebben versterkte haar smalle economische slotgracht door het brengen van meer klanten op het iOS-platform, omdat we geloven dat de iOS-klanten die meerdere producten van Apple te maken met hogere kosten van omschakeling en hebben minder kans op verschuiven naar alternatieve platforms. In plaats daarvan kan het tegenovergestelde scenario uit te spelen. Het risico rond de mini, in onze ogen, is dat Apple’s Mini prijsstelling meer van de low-end tablet markt Amazon en Google kan toegeven, loopt het risico dat deze Android-tablet gebruikers compatibele Android-telefoons kunnen kopen en / of uit de weg Apple iPhones in de toekomst.

Andere Wall Street-analisten waren bezorgd over de iPad mini prijs, maar niet veel. Piper Jaffray-analist Gene Munster zei dat hij dacht vraag van de consument zou nog steeds sterk zijn.

Ten eerste, iPad verzending ramingen voor het lopende kwartaal werden gesneden;. Veel analisten zei dat het vernieuwen van de nieuwste iPad zo snel klanten zouden vervreemden;. En velen verwachten dat de iPad mini goed verkopen.

Barclays-analist Ben Reitzes zei in een onderzoek noot

We hoopten de mini kan worden geprijsd op zijn minst een beetje lager, gezien de concurrentie ligt zo laag als $ 99, met veel te beginnen in de $ 199- $ 249 range. Dat gezegd zijnde, Apple lijkt ervan overtuigd dat consumenten willen de iPad en het ecosysteem, die tot nu toe op de high-end heeft gewerkt. Wij geloven dat Apple kunnen verkopen 5-10000000 iPad mini’s in de december kwartaal, terwijl kannibalisatie van de andere iPads zal waarschijnlijk draaien op 25-50%.

In het grote geheel, Apple, die is gebouwd om de hardware te verkopen tegen een premie, ging met de winstmarges dan zorgen te maken over de onderkant van de markt. De tijd zal leren of Apple een doodsteek gemist, maar met 100 miljoen iPads verkocht het bedrijf zich kan veroorloven om een ​​paar risico’s te nemen.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet