Apple veroordeeld tot € 12m betalen voor ‘fair use’ iPad belasting in Frankrijk

Een Franse rechtbank heeft geoordeeld dat Apple moet overhandigen € 12m aan rechthebbenden te compenseren in het land.

apparaten van Apple, net als alle hardware die kunnen worden gebruikt voor het opslaan en kopiëren “culturele werken”, zijn onderworpen aan een fair use belasting in Frankrijk, bekend als copie privée. De heffing wordt geheven op elk verkocht apparaat, en wordt gebruikt om de rechthebbenden te compenseren voor privé-kopieën van hun muziek, films en ga zo maar door, die zijn gemaakt op de apparaten. Het bedrag van de belasting wordt geheven, afhankelijk van de opslagcapaciteit van de hardware.

Volgens PC Inpact, vorige week in Parijs ‘Tribunal de Grote aanleg oordeelde dat Apple dankt € 12m in fair use belasting voor de periode die maart-december vorig jaar.

Apple kan echter verschuldigd tot € 30 miljoen in totaal, zei PC Inpact.

Het bedrijf heeft een zaak aangespannen betwisten de omvang van de heffing op tablets, in de hoop om de Raad van State van Frankrijk naar de belasting geheel te annuleren. De omvang van de heffing was bedoeld om tijdelijk te stellen – van januari tot december 2011 – terwijl de rechthebbenden groep Copie Frankrijk voerde een onderzoek naar tablet te gebruiken voorafgaand aan de vaststelling van de nieuwe tarieven voor de belasting.

De Raad van State uitspraak over deze kwestie – tegen welke tarieven, of helemaal niet, de belasting moet worden ingesteld – is nog in behandeling.

De € 12m zullen in escrow worden geplaatst en overgedragen aan de houders van rechten als de tarieven worden goedgekeurd door de Raad van State.

tegen de bedrag;; Apple heeft reeds de belasting zodra dit jaar tegen het moest betalen voor elk verkocht in Frankrijk voorsprong op de nieuwe belasting niveaus wordt ingesteld iPad. Ook daar, vond de rechtbank tegen het bedrijf, regerende moet € 5 miljoen te betalen aan Copie Frankrijk voor de iPad de verkoop in 2011.

Apple aan het Congres: Wij gebruiken geen ‘tax gimmicks’; Apple’s fiscale getuigenis voorafgaand aan hoorzitting van de Senaat: Door de nummers; Apple vermeden miljarden aan belasting, bedoeld voor ‘heilige graal van de belasting te ontwijken “, zegt panel

De website heeft Copie Frankrijk en Apple gevraagd om commentaar op de uitspraak en zal het verhaal actualiseren eventuele wordt ontvangen.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Apple censureert Lawrence Lessig dan informatie over de garantie, iOS 7 rotzooi groeit; Een look-zien bij Macintosh in Apple’s Q4 financials; Hoe lang kan Tim Cook voorkomen dat het nemen van risico’s bij Apple?

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

verder lezen