Apple, Samsung race om vingerafdrukken tech op tablets te zetten, ondanks de groei van de markt zorgen

Apple en Samsung zijn race naar de eerder gezien vingerafdruk-technologie op hun respectieve tablet reeksen omvatten – of het gezicht isolatie van een lucratieve zakelijke markt.

Apple’s toevoeging van een vingerafdruklezer in zijn nieuwste smartphone, de iPhone 5S, is onderdeel van haar strategie te verdubbelen op veiligheidsapparaat.

Een nieuw rapport gepubliceerd op maandag punten Samsung bewegen om haar vingerafdruk techniek omvatten ten minste één van de tabletten, genaamd de Galaxy Tab S, die landt in twee maten – een 8,4-inch en een 10,5 inch tablet aantrekken de vingerafdruk scanner al opgenomen in haar Galaxy S5 smartphone.

Het is te hopen met de opname van de vingerafdruk-scanner, Samsung kan de haven aan de overkant van de vingerafdruk unlock, PayPal mobiele betalingen, en andere single sign-on technologie om zijn tablet basis.

Dat tablet basis, natuurlijk, heeft een belangrijke bring-your-own-device (BYOD), en het bedrijfsleven en enterprise klantenbestand.

Het is een logische volgende stap voor Samsung. Hetzelfde kan gezegd worden voor Apple iPad, die vooralsnog niet de biometrische technologie ontvangen, maar zal naar verwachting grond met wanneer de volgende generatie iPad landt later dit jaar.

Apple en Samsung blijven in een diepe strijd over niet alleen smartphones, octrooien, maar ook tablets.

Hoewel Apple heeft, de meerderheid van de aandelen van de tablet markt op 32,5 procent, het is beneden 16 procent jaar-op-jaar, terwijl Samsung’s 22,3 procent stijgt met 32 ​​procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

In dit tempo, kan Samsung de marktleider in de tablet ruimte geworden – zij het met een grotere scala van apparaten dan Apple – tegen het midden van volgend jaar. En dat is zelfs rekening houdend met de vertraging van de tablet markt, die is gepland door onderzoeksbureau IDC te hebben; gegroeid met slechts 3,9 procent, over de afgelopen 12 maanden, eindigend in april.

Gezien de daling van de groeiramingen, kan vingerafdruk tech wel de kicker dat de niet-consument user base zal rijden in snapping up tablets als nooit tevoren. Verhoogde veiligheid alleen en de mogelijkheid om gegevens lokaal (en in de cloud) te versleutelen met een vingerafdruk kon genoeg om zelfs de meest hardnekkige chief information officer dat de grotere tegenhanger van hun vingerafdruk-enabled smartphones waard om te kopen in drommen zouden kunnen overtuigen.

Welk bedrijf is echter niet bijzonder uit. De kans is dat Samsung zal schotel uit details over haar vingerafdruk enabled komende tablet in juni, terwijl Apple kan wachten tot september of zo laat in november, naar de volgende ronde van de iPads te lanceren, in overeenstemming met haar historische schema release.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet