Apple klanten nu op de frontlijn van ‘creatieve destructie’

Nieuwkomers in Apple-producten, zowel klanten en ontwikkelaars, klonk off onlangs over Cupertino orphaning hun investering in iOS randapparatuur met behulp van de 30-pins dock-connector, en klaagde luid over de stopzetting van de ondersteuning voor Google Maps.

Longtime Mac-gebruikers zou adviseren adviseren hen gebruikt om de verandering te komen en te genieten van de roller-coaster ride.

Volgens generaties van economen, “creatieve destructie”, is de term die de vooruitgang beschrijft in een economie. Dingen veranderen en er zijn structurele winnaars en verliezers. Wat goed is voor wat slecht is voor anderen. Er is een rabbijnse gezegde over het onderwerp: “Een zware regen kan goed zijn voor het gebied, maar is slecht voor de wegen.” En dit concept wordt nu toegepast op alles onder de zon, met inbegrip van uw iPhone.

; Apple Maps: Je kunt er niet van hier, Woz: Kaarten voor Apple teleurstellend, maar gebreken ‘niet zo ernstig; Apple iPhone 5 eerste indrukken; Apple iOS 6 kaart flap geeft Google geolocatie voordeel; iPhone 5 Teardown hoogtepunten; Apple neemt Kaarten aan de afgrond

De klachten over de introductie van nieuwe Lightning connector van de iPhone 5 te houden dagelijks komen. Hotels die onlangs massale hoeveelheden van een klokradio gekocht met 30-pins dock naar verluidt zijn freaking out over de veroudering. Als u meerdere iPhones of iPods hebben bezeten, u waarschijnlijk een lade vol adapters, kabels en iOS randapparatuur, zoals luidsprekers, gevallen, boom dozen, en auto-systemen. Alle gebruik van de nu wees connector.

Geen twijfel, Lightning is beter. Het was noodzakelijk om de iPhone kleiner te maken, maar het heeft meer techniek ingebouwd. Volgens Apple is de nieuwe connector is sneller, bidirectionele en robuuster. U kunt de reus, oude en kleine, nieuwe connectors zien in deze afbeelding van de iFixit teardown van de iPhone 5. Apple Insider meldt dat de connector verbindingen met USB-apparaten zoals toetsenborden en camera’s vergelijkbaar met de iPad van Apple Camera Connection Kit ondersteunt. Interessant.

Het is een beetje verwarrend om de klachten van winkeliers, ondernemers en ontwikkelaars te horen. De iPhone 4S is nog steeds verkocht met de oudere connector. Apple in zijn juli fiscale Q3 winst call met analisten zei dat een totaal van 410 miljoen moderne iOS-apparaten zijn verkocht in de tijd, en 45 miljoen verkochte exemplaren in Q3 alleen. Zeker, zal de dominante installed base van iOS-gebruikers gebruik maken van de oudere aansluiting voor een lange tijd.

Ondertussen niemand is blij met de sub-par prestaties van de Apple Maps app, die afwisselend wordt omschreven als een “mislukking”, “hoofdpijn” of een “buggy verkeerde afslag.” Alle negatieve beschrijvingen zijn slim en correct.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Op de New York Times, Joe Nocera oproept de mythos van Steve Jobs in een tirade over de prestaties Maps evenals zeggen dat er niets nieuws of vernieuwend met de iPhone 5. Erger nog, zegt hij, de overgang van Google Maps naar Maps Apple is contraproductief en protectionistisch.

En je kunt het zien in de beslissing om Google’s kaart applicatie vervangen. Zodra een bondgenoot, Google is nu een rivaal, en de gedachte van het toestaan ​​van Google om zijn kaarten op Apple’s platform te bevorderen waren anathema geworden. Meer to the point, Apple wil haar klanten te dwingen zijn eigen producten te gebruiken, zelfs als ze niet zo goed als die van concurrenten. Zodra bedrijven gaan handelen op die manier, worden ze kwetsbaar voor nieuwere, wendbaarder concurrenten die proberen om iets nieuws te creëren, in plaats van het melken van de oude. Vraag het maar aan BlackBerry, die ooit regeerde in de smartphone markt, maar is nu roadkill voor Apple en Samsung.

Nog voordat Jobs stierf, Apple werd steeds een bureau met als belangrijkste doel was om haar business model te verdedigen. Ja, hij zou nooit hebben toegestaan ​​zijn volgelingen om een ​​dergelijke pijnlijke toepassing verzenden. Maar ondanks zijn genialiteit, is het onwaarschijnlijk dat hij zou Apple hebben gehouden van uiteindelijk vervallen in het gewone. Het is de aard van het kapitalisme, dat grote bedrijven in de verdediging, terwijl de nieuwere rivalen ontstaan ​​met een betere, slimmere ideeën.

Terwijl Nocera these kan worden aangetoond in de loop van vele jaren, is het twijfelachtig of het kan worden gezien op korte termijn. Er zijn veel vraag achter de “beschamende applicatie.” Is Apple zijn “defensief”, of is het implementeren van een technologie extensie die nodig zal zijn voor de toekomstige integratie en kwaliteit? Of dat het niet wil vertrouwen op een agressieve concurrent zijn toekomstige productplannen?

Protectionisme is niet altijd slecht. Ik heb de industrienormen bijeenkomsten geweest en het is moeilijk voor de leek voor te stellen de minuut technische details die bedrijven zoeken voor hun producten, op de hardware kant en voor API’s. Een van de voordelen van Apple in de markt is de controle over integratie en de overgang voor Kaarten kunnen worden gezien in dat licht. Er is veel meer aan Maps dan alleen de kaart op het scherm: er is het aansluiten van de gebruiker om de kaart, de hardware tot server-side-netwerk en de advertentie-netwerk, en ga zo maar door.

Ik voeg daaraan toe dat de gebruikers en experts afgemat na verloop van tijd te worden en vinden het moeilijk om de impact van technologie aankondigingen bij introductie beoordelen. Natuurlijk is een evolutionair product niet dezelfde wow-factor met elke nieuwe iteratie. Of we kunnen niet voorstellen dat de echte wereld gebruik van een technologie-demo. Ik heb dit zelfde klacht in bij Macintosh-modellen, software inleidingen en besturingssystemen gehoord.

Erger nog, het is soms moeilijk te zeggen wat verbazingwekkend is. Ik herinner me het kijken naar een vroege demo van wat Google Maps werd (of iets dergelijks) op een JavaWorld San Francisco enige tijd in de vroege jaren 2000 – een script gaf een kaart. Het werd getoond in een kleine mini-booth door een paar programmeurs. Koel. Maar toen die kaart was vastgebonden in met GPS, een smartphone en apps, de hele zaak werd een fantastische oplossing.

Een beetje geschiedenis: Apple Board vacature: Opgeruimd staat netjes naar Eric Schmidt

Longtime Mac-gebruikers hebben ervaring met “quick” hardware en software veranderingen gehad. Bijvoorbeeld, de afgelopen jaren, Apple is het strippen weg klassieke Mac overblijfselen voor zijn inmiddels OS X machines. En we zijn vooral blij met het resultaat: sneller en robuuster machines, krachtiger expansie en interessante nieuwe diensten.

Zeker, Jobs wist dat verandering was hard en storend, maar soms moest worden geleden. Hij doodde de Mac-licentieprogramma in de late jaren 1990. Hij verhuisde het platform van Intel. Apple heeft agressief in de prestaties en compatibiliteit geweest

Apple blijft duwen hardware overgangen zoals de Lightening iPhone-aansluiting, of van FireWire naar Thunderbolt, Core Duo Core 2 Duo, en veranderingen in de MagSafe-connector. Of op de API voorzijde met het einde van Rosetta (vraag een Quicken voor Mac-gebruiker). Dit is een veel andere situatie dan de Wintel platform.

Wat is het meest vreemde deel van rant Nocera is zijn aanroeping van wat Jobs wel en niet willen. Er is een goede kans dat deze schakelaar werd groen-verlicht door Jobs, zelfs in zijn huidige toestand glansloos. Dergelijke beslissingen zijn niet snel, noch licht genomen, zelfs maar te weten dat er een kleine kans dat Apple zou kunnen maken van de technologische voorsprong van Google’s van bijna een decennium in meerdere jaren. Het was Jobs, die ballistische ging over invasie van Google’s in Apple’s turf en hij wist dat deze strijd niet gemakkelijk zou zijn.

Ja, zuigt nu Maps. Het zal waarschijnlijk verbeteren. Gebruikers moeten begrijpen dat creatieve destructie is een onderdeel van Apple platforms.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen