Apple bereidt zich voor op de grote enterprise push door het maken van Macs, iPhones, iPads makkelijker voor IT-ondersteuning

iStock; Steve Jobs was notoir ambivalent, en vaak buiten vijandig, het idee van de marketing van Apple-producten aan de onderneming. In 2010, vertelde hij Walt Mossberg en Kara Swisher (daarna met The Wall Street Journal) dat wat hij haatte over de zakelijke markt was het feit dat “de mensen die de producten te gebruiken niet voor zichzelf beslissen, en de mensen die deze zorg beslissingen soms verward.

Vijf jaar later, en is er veel veranderd. CEO Tim Cook, Jobs’s opvolger, heeft de zakelijke markt omarmd. Tijdens Apple’s F1Q 2014 inkomensvraag, Cook zei

“Het is duidelijk dat de onderneming gebied heeft een enorm potentieel, en we doen ook uit een percentage van de bedrijven die gebruik maken van de iPhone en iPad. Het is aan ongelooflijke aantallen.”

Om zijn punt te maken, noemde hij de volgende cijfers

En hoewel hij erkende dat het veroveren van de onderneming zal niet ‘s nachts gebeuren, Cook zei dat het bedrijf heeft een goede basis om mee te werken

“De boog is langer dan bij de consument, die onmiddellijk kunt gaan en dingen te kopen, etcetera. En ik denk dat we veel van de basis zoals je kunt zien van deze nummers die ik u gegeven heb gedaan, en ik zou verwachten dat steeds terugbetaling in de toekomst zal hebben. ”

Sterker nog, dankzij de basis Cook genoemd, Apple heeft zich gepositioneerd om een ​​serieuze brok van de enterprise hardware en software markt, die al lang heeft gedomineerd door bedrijven zoals Microsoft, IBM, Hewlett-Packard en Dell nemen. Hier zijn vijf dingen die Apple heeft gedaan om het gemakkelijker maken voor enterprise IT te ondersteunen, en zelfs de voorkeur aan hun producten.

Apple heeft de consumerization van IT-gedreven meer dan elk bedrijf in de recente geschiedenis.

iPhone wordt gebruikt door 97% van de Fortune 500-bedrijven en 91% van de Global 500, iPad wordt gebruikt door 98% van de Fortune 500 en 93% van de Global 500; 90% van de tablet activeringen in bedrijven zijn iPads

Studenten die MacBooks gebruikt op school wilde om ze te gebruiken op de werkvloer. Managers die hun eigen iPhones gekocht verwacht hun IT-afdelingen om hen te ondersteunen. Sales mensen droegen hun iPads op vakantie vluchten vroeg zich af waarom ze niet konden doen naar vergaderingen client.

Jobs ‘karakterisering van de onderneming als een plaats waar de mensen die de producten maken gebruik van geen inspraak in welke producten ze gebruiken was juist voor het grootste deel van de geschiedenis van Apple. Maar door de late jaren 2000, is dit aan het veranderen was. Het zou de vloed van consumentenproducten (velen van hen van Apple), die in hun netwerken zouden komen, hetzij door middel van gesanctioneerde BYOD-programma’s of onder zijn neus niet langer negeren. Uiteindelijk zou een groot aantal IT-winkels reageren op deze gebruiker druk door toe te staan, het ondersteunen, en zelfs de inzet van Apple-producten.

Een recent onderzoek van de website zuster-site, bleek dat 77 procent van de respondenten zegt dat hun organisaties begonnen met het implementeren van Apple-apparaten, of als werknemers om hun eigen apparaten te brengen, want een niet-IT-werknemer of uitvoerend hen gevraagd of omdat IT wilde medewerkers laten kiezen welke machines die ze gebruikt. Zeven procent van de respondenten gaf aan dat het eigenlijk gevraagd voor Apple-producten.

Toen Apple de onderneming voldaan; Onderzoek: Apple-producten de voorkeur van 84 procent in de onderneming; gids Executive om Apple in de onderneming; iPhone in de onderneming: ecosysteem van Apple is het geheim van zijn succes, hoe de iPad geherdefinieerd Apple’s enterprise reis; Apple Watch in de onderneming: Waarom Apple ging de strijd op wearables en het internet van de dingen

Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen; mobiliteit; In nieuwe beweging, zal Apple niet opening onthullen weekend iPhone 7 verkoop, innovatie, Apple’s mislukte fashion gok

vraag van de gebruiker is maar één reden waarom Apple-producten worden vandaag de dag in meer kantoren en directiekamers dan in het verleden. Apple heeft hun apparaten gemakkelijker voor IT om te integreren met hun legacy-netwerken en gemakkelijker te ondersteunen.

Er was een tijd dat je kon niet zomaar bestanden te wisselen tussen een Windows-machine en een Mac. Maar dit is niet meer het geval. Zowel Windows en OS X bieden lees / schrijf-ondersteuning voor FAT32 geformatteerde schijven (die de meeste USB flash drives omvat). OS X kunt bestanden van NTFS-partities lezen op Windows dozen en er zijn hulpprogramma’s van derden die zelfs kan laten lezen Windows OS X HFS + bestandssysteem.

In aanvulling op Windows en Mac-gebruikers de mogelijkheid om te wisselen de meeste bestanden van deze dagen, kan OS X machines ook worden gebonden aan een Active Directory-domein. Dit maakt rekening en machine management, samen met de printer en het delen van bestanden, veel gemakkelijker dan in de afgelopen decennia.

Ten slotte, OS X ondersteunt nu Exchange. Of u nu wilt gebruiken OS X ingebouwde in Mail, Agenda en Contacten apps of van Microsoft Office voor Mac of Office 365 voor Mac, kunnen Exchange-gebruikers nog steeds e-mail, afspraken te plannen en hun contacten te beheren met gemak.

Niet alleen zijn dossiers meer gemakkelijk bereikbaar op zowel Windows als Mac deze dagen, zo zijn de toepassingen die onderneming werknemers gebruiken. De meeste grote productiviteit suites (tekstverwerking, spreadsheet, presentatie, e-mail, enz.) Zijn beschikbaar voor zowel Windows en OS X.

Als uw gebruikers werken meestal op web-based software (Google Apps, Salesforce, Box, Werkdag, Zoho, en dergelijke), het besturingssysteem dat ze meestal loopt het niet uit of er is een client voor zowel Windows en OS X. en als je absoluut moet Windows-software gebruikt, kunt u altijd gebruik maken van OS X’s Boot Camp nut of van derden virtuele machine software om Windows op een Mac.

Naast het maken van het leven makkelijker voor de zakelijke gebruiker, heeft Apple hun apparaten makkelijker voor IT-beheer gemaakt.

Met behulp van Apple Remote Desktop (ARD), kunnen IT-professionals software, draaien hardware en software rapporten distribueren, het automatiseren van beheertaken, en het gebruik van delen van het scherm om remote support te bieden. In aanvulling op de ARD, veel van derden management producten (zoals LANDesk) ondersteunen nu Macs. Er is zelfs een versie van Microsoft Remote Desktop voor OS X in de Mac App Store.

En voor het beheer van alle iPhones en iPads in de onderneming, Apple biedt een verscheidenheid aan mobiele device management (MDM) gereedschappen, waaronder Profile Manager en het Apple-apparaat Inschrijving Program (DEP), die het gemakkelijker maken om nieuwe apparaten te implementeren.

Als alle factoren die hierboven nog niet genoeg is om enterprise Make It heroverwegen hun benadering van Apple-producten, wereldwijd netwerk van winkels verkoopt moet Apple. Een bedrijf met werknemers in een stad met een Apple Retail Store kan in principe gebruik maken van de Genius Bar een verlengstuk van hun IT-afdeling. Hardware vallen onder AppleCare kan worden genomen voor reparatie. En op voorwaarde dat uw IT-afdeling houdt een paar geleend eenheden bij de hand, zullen medewerkers minimale downtime ervaren.

Naast het gebruik van de winkels van Apple voor reparaties, Apple’s Joint Venture programma helpt bedrijven krijgen 1-op-1 stijl van training en ondersteuning op maat. Winkelmedewerkers zijn zelfs geïnstrueerd om te zoeken naar zakelijke klanten, vraag voor visitekaartjes, en aan te bevelen het programma aan potentiële klanten.

1. Apple maakt producten die de mensen willen gebruiken

2. Macs en Windows-machines spelen nu mooi

3. Software is minder OS-specifieke

4. device management hulpmiddelen Enterprise-class

5. Apple Retail Stores: geheime wapen van Apple in hun enterprise-campagne

Met al het bovenstaande grondwerk gedaan en Cook aan het roer, is Apple duwen haar bedrijfsplan in een hogere versnelling.

In juli 2014, Apple en IBM kondigde een partnerschap om “samen te werken aan exclusieve branchespecifieke applicaties die gebouwd zijn op iOS.” Als onderdeel van de IBM deal, het bedrijf kondigde ook AppleCare for Enterprise, die 24/7 hulp op afstand van Apple en on-site support van IBM combineert.

John Solomon, een voormalig SVP met HP, bij het bedrijf in januari 2015 als VP Enterprise en de regering. Gezien zijn titel, zal Solomon waarschijnlijk richten op de groei van Apple de verkoop aan overheidsinstellingen en grote zakelijke klanten. In aanvulling op het inhuren van Solomon, heeft Apple ook gepost enkele-enterprise gerichte sales functies van haar website.

Met een marktkapitalisatie van bijna $ 742.000.000.000 (vanaf mei 2015), Apple is ‘s werelds meest waardevolle onderneming. Het is ook een van ‘s werelds meest herkenbare merken en kon Amerika’s eerste biljoen dollar bedrijf. Terwijl de meeste van dat succes is gebouwd op hun Consumer Business, lijkt er weinig twijfel over bestaan ​​dat Cook ziet de onderneming als een belangrijk onderdeel van het succes van het bedrijf in de toekomst.

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

In de nieuwe beweging, zal Apple niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

Opwarmen hun enterprise-campagne

gefaald mode Apple’s gok