AMD SeaMicro SM15000 server zet maatstaf record voor hyperscale OpenStack wolken

AMD heeft vandaag aangekondigd dat haar SeaMicro SM15000 server een belangrijke industrie benchmark-record voor hyperscale cloud computing is ingesteld door aan te tonen hoe OpenStack snel en betrouwbaar voorziening on-demand computing-diensten op schaal.

De test gebruikte 168.000 virtuele machines op 576 fysieke hosts, met de eerste 75.000 virtuele machines worden ingezet in zes uur en dertig minuten. Dit is volgens AMD, is de grootste ooit gekend demonstratie van OpenStack schaalbaarheid.

AMD’s SeaMicro SM15000 systeem zijn verkrijgbaar in AMD Opteron, Intel Xeon E3-1260L Sandy Bridge, E3-1265Lv2 Ivy Bridge, E3-1265Lv3 Haswell en Intel Atom N570 smaken, en is de hoogste dichtheid, meest energie-efficiënte server die momenteel beschikbaar zijn. Een 10 rack SeaMicro eenheid brengt 512 compute kernen, 160 gigabits van I / O-netwerken en meer dan vijf petabytes aan opslag met een 1,28 terabyte high-performance supercompute stof, genaamd Freedom stof aan elkaar. De SM15000 server elimineert de noodzaak voor top-of-rack-switches, terminal servers, honderden kabels en duizenden onnodige componenten voor een meer efficiënte en eenvoudige operationele omgeving.

Dit werd mogelijk gemaakt door een samenwerking met Canonical met behulp van de distributie Ubuntu OpenStack (Icehouse). MAAS (Metal as a Service), die deel uitmaken van Ubuntu 14.04 LTS en Ubuntu OpenStack vormt, werd gebruikt om de bare metal servers, storage en netwerken te leveren.

De oplossing is vanaf vandaag beschikbaar, en volgens AMD is de meest schaalbare, geautomatiseerde toepassing voor de implementatie van OpenStack in hyperscale omgevingen.

Dit record valideert dat de SeaMicro SM15000 is zeer geschikt voor de massale OpenStack implementaties “, aldus Dhiraj Mallick, corporate vice president en general manager, AMD Datacenter Solutions.” De combinatie van Ubuntu OpenStack en de SeaMicro SM15000 server levert de toonaangevende oplossing voor bouwen cloud-infrastructuur die zeer snel reageert en ideaal voor on-demand diensten.

Canonical is ook trots op deze prestatie.

We hebben de lat weer hoger gelegd en stevig gevestigd Ubuntu OpenStack als de snelste en meest betrouwbare manier om een ​​publieke of private cloud te bouwen “, zegt Mark Shuttleworth, oprichter van Ubuntu en Canonical.” Ubuntu OpenStack valt op door zijn prestaties en geavanceerde tools om bepaling, bouwen en beheren hyperscale wolken.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

AMD SeaMicro servers eerder gescoord win met, Verizon, en; Rackspace.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s