AMD huurt voormalige Apple, Qualcomm senior engineers

en invloed – – buiten de PC AMD heeft twee ingenieurs die eerder werkte voor de Sunnyvale, Californië gevestigde chipproducent alvorens door te gaan om te werken bij Apple en Qualcomm, een beweging die suggereert dat het bedrijf is serieus over het verspreiden van zijn bereik opnieuw ingehuurd.

Reuters heeft gemeld dat voormalig Qualcomm ingenieur Charles Matar, met expertise op het low-power en embedded chip design, is om AMD te sluiten als vice-president van system-on-a-chip ontwikkeling. Ook terug bij AMD is Wayne Meretsky, een ingenieur die ooit werkte als een technische voorsprong van OS X op Apple, dit keer terug als vice-president van de software IP ontwikkeling.

: ‘Gebrek aan innovatie in de PC product cycle’ spreuken problemen voor Intel: analyst

Een woordvoerder van AMD heeft bevestigd dat het inhuren van de twee ingenieurs, en verklaarde dat ze zullen helpen het bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten, maar geen verdere details met betrekking tot hun specifieke gebieden van verantwoordelijkheid werd gegeven.

De terugkeer van Matar en Meretsky de AMD vouw volgt de terugkeer van de chip goeroe Jim Keller, die naar het bedrijf in augustus vorig jaar als chief architect teruggekeerd. Keller had eerder werkte bij Apple op de A-serie processors gebruikt in de iPhone en iPad.

Hoewel het duidelijk is dat AMD is geïnteresseerd in de diversificatie, waarbij deze nieuwste huurt zal nemen van het bedrijf is onduidelijk. Er is speculatie dat Sony en Microsoft zal wenden tot AMD-processors voor hun volgende generatie spelcomputers geweest.

Een andere mogelijkheid is dat AMD menens is low-power mobiele processoren te krijgen, eventueel in een poging om zich te positioneren als een concurrent van Nvidia en de Tegra familie van mobiele processors.

AMD is het trimmen van het personeelsbestand als te laat, ontslag van 15 procent van zijn personeelsbestand in oktober, het bedrijf tweede ronde van banenverlies in minder dan een jaar.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s