Amazon t2.nano gevallen aankomen, die gericht zijn op websites, microservices en testomgevingen

nieuwe t2.nano Amazon Web Service biedt een computer in de cloud tegen een kostprijs van $ 25 jaar.

Amazon onlangs gegaan groot met haar burstable t2.large 8GB RAM Zo en nu de cloud reus is de andere richting met een nieuwe t2.nano instantie met RAM-geheugen van de grootte van de eerste $ 25 Raspberry Pi Model B geleid – en de prijzen aan te passen.

Amazon verwacht dat de t2.nano zal worden gebruikt om low-traffic websites, lopen microservices, ondersteuning test- en ontwikkelomgevingen hosten, en, net als Raspberry Pi, voorspelt het zal worden gebruikt in onderwijs en opleiding.

De t2.nano kan 32- of 64-bits besturingssystemen en applicaties te draaien en ondersteunt opslag encryptie en twee Amazon’s Elastic Netwerkinterfaces per exemplaar.

Andy Jassy, ​​senior vice president van Amazon Web Services, gepositioneerd cloud van het bedrijf als een feature rijke stapel in plaats van een commodity-infrastructuur te spelen.

Amazon de wikkels nam buiten zijn nieuwe t2.nano in oktober samen met haar Internet of Things platform voor het bouwen van software om ivd-toepassingen te ondersteunen. De kleine Zo biedt één virtuele CPU en 512 MB geheugen, het invullen van het het bedrijf line-up van de diensten in het kader van haar “burstable performance” model, waarbij de baseline prestaties die kan worden opgeschaald op afroep biedt.

Andere voorbeelden binnen dit kostenmodel zijn de t2.micro, t2.small, t2.medium en meest recentelijk de t2.large. Zoals altijd bij AWS, het is allemaal over de economie van rekenkracht.

Baselines onder T2 gevallen variëren van 10 procent op de t2.micro bijvoorbeeld om 60 procent van de t2.large. Logeren in de basislijn betekent dat gebruikers niet kauwen door middel toegewezen CPU credits, die ook na verloop van tijd groeien. De beschikbaarheid van CPU kredieten op hun beurt bepalend voor de duur van een exemplaar kan barsten voor.

Amazon vindt zijn winst paard in AWS: Waarom is het zo verstorend voor IT’s oude garde; Nu Amazon klanten kunnen dedicated AWS fysieke servers te huren; AWS re: Invent: Vijf afhaalrestaurants op Amazon’s nieuwe cloud-diensten

Bij de t2.nano Zo wordt de basislijn ingesteld op 5 procent en on-demand pricing kost $ 4,75 per maand voor de VS, $ 5,11 per maand in Europa $ 7,30 per maand in Azië en $ 9,85 voor Zuid-Amerika. U kunt ook een jaar gereserveerd t2.nano bijvoorbeeld in de VS kost $ 3,125 per maand, gelijk aan $ 37,50 per jaar. Op een driejarig gereserveerde Zo is de prijs daalt tot $ 25,20 voor een volledig jaar.

AWS woordvoerder Jeff Barr verklaart de CPU credit systeem voor de t2.nano: “De t2.nano biedt de volledige capaciteit van een hoge frequentie Intel CPU core als uw werkbelasting maakt gebruik van minder dan 5 procent van de kern gemiddeld meer dan 24 uur U krijgt. volledige toegang tot de CPU core als dat nodig is, zolang je een positieve CPU credit evenwicht te behouden. ”

“Elk nieuw gelanceerde t2.nano begint met een CPU tegoed van 30 studiepunten, en verdient 3 meer credits per uur, tot een maximum van 72. Dit betekent dat elk exemplaar kan barsten tot full-core prestaties voor maximaal 72 minuten aan een stuk, “voegde hij eraan toe.

Barr zei dat het bedrijf had nummers op hoe klanten werden de behandeling van haar uitbarsting model credits draaien en beweert dat in de loop van enkele dagen meer dan 96 procent van de T2 gevallen waren in het zwart op CPU credits.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

“In feite betaal je voor een zeer bescheiden hoeveelheid rekenkracht, maar hebben toegang tot veel meer wanneer dat nodig is”, zegt Barr.

De nieuwe instantie is nog niet beschikbaar in AWS Frankfurt EU-regio of de regio Asia Pacific Sydney, maar is beschikbaar in alle anderen, waaronder de VS-Oosten (Noord-Virginia), US West (Oregon), US West (Noord-Californië), Europa (Ierland) , Asia Pacific (Singapore), Azië-Pacific (Tokyo), Zuid-Amerika (Brazilië) en AWS GovCloud (US) regio’s.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Amazon Web Services