Amazon Kindle Fire vs Apple iPhone 4S: New platforms voor gamification?

Er meest voorkomende gamification platform kan uw standaard PC webbrowser, meestal toegankelijk via een laptop of desktop computer, maar elk nieuw stuk van persoonlijke tech hardware heeft de potentie om nieuwe wegen. Zo hebben mobiele telefoons en tablets, zoals de iPad een aantal gamification succes gehad, vooral als het gaat om GPS-powered locatie-specifieke game features, zoals check-ins op een bepaalde plaats.

De twee meest recente grote gadget aankondigingen hebben het potentieel om een ​​nieuw publiek laten kennismaken met zowel traditionele spelen en de sociale en gamification ervaringen die we zijn vooral geïnteresseerd in hier. Een daarvan is de Amazon Kindle Fire, de eerste tablet die een echte kans om te concurreren met de iPad heeft, en de andere is Apple’s net aangekondigde iPhone 4S, een vrij belangrijke upgrade (ondanks wat sommigen zeggen) naar het iPhone-platform. Nu we een week hebben gehad of zo om de spec lijsten van elk apparaat te verteren, hier is waarom we zijn verheugd (of niet) over elk apparaat

Amazon Kindle Fire, Hoewel het deelt dezelfde Kindle naam als het populaire zwart-wit e-book readers, de nieuwe Kindle Fire is een heel ander dier. Het is eigenlijk een 7-inch Android-tablet, maar het nemen van een richtsnoer van Apple, het is verpakt in wat in wezen een curator ervaring. Android is bedekt met een aangepaste touch-interface, Amazon heeft een eigen app store, en het systeem is geprijsd op bijna een impuls aankoop.

Amazon weet dat omarmen spel makers is de sleutel (een conclusie dat Apple nam veel te veel jaren te omarmen), en zelfs de originele e-ink Kindle heeft Scrabble en een paar andere elementaire games. Maar op de Kindle Fire lancering, was een van de grootste bullet points zijn steun voor games zoals Angry Birds en Plants vs Zombies.

De Kindle Fire heeft een aantal ernstige beperkingen, echter. De Amazon App Store heeft geen toegang tot bijna net zoveel apps als de Android Marketplace te hebben, en deze versnippering van Android app stores maakt het moeilijker om ervoor te zorgen dat je spel of gamification app is op de juiste app stores voor alle verschillende apparaten die u wilt om mensen te bereiken op.

En zelfs met een zekere mate van Flash-ondersteuning, kunnen we niet voorstellen dat elke web-based games zullen bijzonder goed spelen op de Kindle Fire, als je wilt naar een Facebook-of web-based spel te gebruiken.

Apple iPhone 4S, De iPhone is al een groot gaming platform, met toegang tot een enorme app store (maar dan wel een met een vrij hoge toetredingsdrempel) en de aard van de always-on location functies die check-ins gemakkelijk en een ingebouwde in het spel platform in de onderbenutte Apple Game Center. Dat Game Center-platform krijgt een aantal nieuwe updates in de vorm van iOS5, dat we over in een toekomstige post zal praten. Toe te voegen aan het beroep van de nieuwe dual-core processor in de iPhone 4S, bijna net zo krachtig als de ene in de iPad 2, die we als een overwinning voor game makers zou lezen.

Aan de andere kant heeft de iPhone een speciale Facebook-app voor een lange tijd (met een iPad-versie alleen deze week mee is) had, maar dat app niet de gaming functies die we geïnteresseerd in het gebruik. En zo is er veel geschreven over het gebrek aan Flash-ondersteuning die wij noemen het alleen in het voorbijgaan van het platform.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Als je een spel maker of een marketeer geïnteresseerd in het toevoegen van gamification features, vragen wij: Bent u van plan om specifiek te richten op een van deze twee platforms? Zo ja, waarom of waarom niet? Is platform fragmentatie een gevaar voor de alomtegenwoordigheid van gamification, dat moet makkelijk boven alles te gebruiken is?

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar