Amazon ingesteld op iCloud te nemen met Whispersync

Apple is de positionering van haar iCloud dienst sinds waarin de functies van iOS 5 een paar maanden geleden. De cloud service laat Apple klanten automatisch muziek, foto’s en apps te delen over meerdere iOS-apparaten. Maak een foto met de iPhone en het is direct beschikbaar op een iPad gesynchroniseerd met dezelfde iCloud-account. Apple krijgt iCloud uitgerold net op tijd, zoals Amazon’s Whispersync is klaar om head-to-head te gaan met het.

Whispersync heeft een grote voorsprong op iCloud, zoals Amazon debuteerde met de eerste Kindle ereader. Het is de technologie die een hele Kindle bibliotheek beschikbaar op meerdere apparaten maakt, en houdt bij welk boek wordt gelezen en alle bladwijzers, notities en de leespositie. Het maakt niet uit welk apparaat je pick-up om verder te lezen van een Kindle boek, en dat geldt ook iPhones en iPads, het huidige boek opent naar precies waar de lezer gebleven was op een ander apparaat.

Ook: deze website live-blog | Amazon’s Bezos onthult Kindle Fire, kleur tablet-computer | Amazon’s Kindle Fire, op $ 199, eindelijk een levensvatbare college tablet | Amazon’s Bezos onthult Kindle Touch, $ 99, Kindle, $ 79 | Amazon onthult trio van de Kindle e-ink readers | Het lijkt erop dat Amazon nam terug de leiding voor dedicated ebook readers | Kindle Fire: The commoditization van de computer is begonnen

De technologie werkt feilloos, zoals mijn eigen situatie aantoont. Op een gegeven dag mag ik één (of meer) van vijf verschillende apparaten die draaien op de Kindle app om een ​​boek te lezen te gebruiken. Ik kan dat doen als gevolg van Whispersync, die elke keer werkt. Het laat me op te halen een van deze gadgets, telefoon of tablet, en pick-up lezen waar ik ben gebleven zonder enige moeite. Het werkt net zo goed via 3G / 4G en Wi-Fi.

Amazon uitgerold haar Cloud Player en Cloud Drive een tijdje terug, die nauw geïntegreerd met de MP3-winkel. U koopt een nummer van Amazon, en het wordt automatisch opgeslagen in de Cloud Drive voor het spelen op elk apparaat waarop de Cloud Player. Dat betekent in de eerste Android op dit moment, maar het werkt goed op het bieden direct toegang tot een muziekcollectie vanaf een Android-apparaat of Mac / Windows-pc. Net als de Whispersync tech voor de Kindle, het werkt net zoals geadverteerd. Amazon geeft slim shoppers die een MP3-song uit zijn winkel een 20GB Cloud Drive gratis te kopen. Met de lancering van de Cloud Player / Drive duidelijk Amazon werd positioneert zich voor iets was, en na de Kindle Fire aankondiging we weten voor wat.

De tablet Kindle Fire, met zijn Android kern, zal een uitgebreide versie van Whispersync op te nemen op basis van Amazon. In aanvulling op de huidige synchronisatie van de Kindle ebook bibliotheek en informatie, zal Whispersync op het vuur ook bijhouden van Amazon Instant Video. Stop met het bekijken van een video op uw TV, en bij het ophalen van het Vuur later zal het beginnen precies waar je gebleven was. Dit is belangrijk als Amazon Instant Video is al compatibel met honderden tv’s en andere apparaten naast het Vuur. Net zo snel als Kindle eigenaren besefte hoe krachtig Whispersync is voor ebooks, zijn video watchers gaat komen af ​​te hangen van het hetzelfde.

Meest waarschijnlijk Amazon is niet van plan om te stoppen met slechts ebooks en video’s in Whispersync. Het systeem is al op zijn plaats, heeft meer dan een paar jaar geperfectioneerd, en heeft aangetoond kan schalen naar de tientallen miljoenen Kindle eigenaren boek dienen. Het heeft een grote voorsprong op iCloud, en Amazon weet dat. Wees niet verbaasd om te zien Whispersync groeien tot alle documenten en media die kunnen worden opgeslagen op de Amazon Cloud Drive te behandelen, en dat is alles. Met slechts een beetje inspanning kan Amazon al je spullen voor u beschikbaar te maken, ongeacht welk apparaat je pick-up, omdat het systeem om dit te doen is al op zijn plaats.

Apple is snel te wijzen op de voordelen van iCloud, maar het is beperkt tot haar iOS ecosysteem voor het grootste deel. Amazon’s Cloud Drive in combinatie met Whispersync is al compatibel met Macs, pc’s, en vrijwel alle Android-telefoons en tablets. De vele televisies het werkt met toe te voegen aan het hele ecosysteem voor Amazon. Vergeet niet dat Whispersync ondersteunt momenteel ebooks op de iPhone / iPad, en Amazon zal ongetwijfeld proberen om de uitgebreide mogelijkheid om iOS te brengen. Of Apple stelt dat dat gebeurt is geen gegeven, omdat er geen twijfel over de mensen in Cupertino zijn al Whispersync letten op de voet.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen