Amazon breidt digitale media-imperium met ComiXology aankoop

Amazon heeft aangekondigd dat het van plan is om ComiXology, een populaire digitale publishing platform voor stripboeken te verwerven.

Opgericht in 2007, ComiXology catalogi stripboeken en graphic novels geproduceerd door onafhankelijke auteurs, samen met meer dan 75 van de top-industrie uitgevers.

Amazon heeft nog niet aangegeven hoe de digitale comics app gewoon nog niet in de enorme portefeuille zal uitzoeken.

Niettemin, de mogelijkheden lijken bijna eindeloos uit integraties op de Kindle Fire om in-app aankopen en wat al mogelijk gemaakt via de Amazon Appstore.

De ComiXology deal volgt ook nog een paar andere opmerkelijke aanbiedingen uitgebroed door Amazon in de media wereld, zoals de overname van; populaire literaire social network Goodreads, evenals, film en games abonnementsdienst Lovefilm.

Financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2014.

Indien en wanneer de deal doorgaat, zal de ComiXology team blijven opereren vanuit het huidige hoofdkantoor van New York versus verhuizen naar Amazon’s thuisbasis in Seattle.

Elders in empire de tech-reus, op donderdag, Amazon Web Services kondigt de beschikbaarheid van de R3 gevallen, de volgende generatie van de cloud arm hoeksteen Elastic Compute Cloud (EC2)-geheugen geoptimaliseerd instances.

Amazon debuten vernieuwde Kindle Fire HDX range, Fire OS 3.0 (foto’s); Amazon bevestigt overname van Samsung’s Liquavista beeldscherm; Waarom Amazon’s tablet aandeel is klaar om pop, Amazon CTO Werner Vogels: ‘Infrastructuur is geen differentiator; Amazon slashes cloud-database prijzen ; Q & A: Amazon’s Appstore directeur over het gebruik van AWS voor het bouwen van mobiele apps

Temidden; vergelijkbare maatregelen door Google en Microsoft, AWS, pochte maart, dat het zou zijn, snijden de prijzen weer, terwijl ook touting dat het, met het ministerie van veiligheidseisen Defensie, in alle regio’s in de Verenigde Staten.

Maar AWS klanten moeten ook extra bedachtzaam te zijn deze dagen als het in Seattle gevestigde bedrijf gaf toe dat het ook, net als veel andere online services, werd beïnvloed door de ingrijpende en gevaarlijke heartbleed OpenSSL fout.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Meer over portfolio Amazon’s