Alibaba kost $ 590m minderheidsbelang in Meizu

Alibaba Group Holdings heeft een $ 590.000.000 minderheidsbelang in de Chinese smartphone fabrikant Meizu Technology gekocht.

De deal, aangekondigd op Alibaba Group media site Alizila op 9 februari, zal naar verwachting helpen Alibaba duwen haar Yunos mobiele besturingssysteem – een Android open-source project-gebaseerde Linux-distributie OS ontwikkeld door haar AliCloud dochteronderneming – in de Chinese markt.

Volgens Reuters ‘Paul Carsten, heeft Alibaba Group niet bekend hoe groot zijn belang zal zijn in de particuliere fabrikant van de handset.

De twee bedrijven hadden eerder tekende een strategische overeenkomst in oktober 2014, die zag ze samen te werken aan de lancering van de Meizu’s Flyme smartphone.

Op het moment, Meizu zei dat “meer samenwerking” zou plaatsvinden tussen de twee bedrijven in de toekomst.

Deze nieuwste investering zal zien Alibaba en Meizu samenwerken “op zowel strategisch als zakelijke niveaus om een ​​diepere integratie van de Meizu’s hardware en mobiele besturingssysteem van Alibaba Group te bereiken”, zeiden de bedrijven in een verklaring.

Volgens een rapport van Alizila Jim Erickson, Meizu vorig jaar voorzien van een versie van zijn vlaggenschip smartphone met de Yunos, beschreven als een cloud-gebaseerd besturingssysteem dat “nog moet aanzienlijk marktaandeel te winnen”.

De overeenkomst zal zien Alibaba Group te voorzien Meizu met middelen en ondersteuning in e-commerce, mobiel internet, mobiele besturingssystemen, en data-analyse “met als doel het ontwikkelen Meizu’s smartphone ecosysteem”.

Mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen; mobiliteit; In nieuwe beweging, Apple zal niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

Ondertussen zal online winkelen marktplaatsen Alibaba Group distributiekanalen voor smartphones Meizu’s en andere apparaten te worden.

“De investering in Meizu is een belangrijke uitbreiding van het ecosysteem Alibaba Group en een belangrijke stap in onze totale mobiele strategie als we ernaar streven om gebruikers een breder scala aan mobiele aanbod en ervaringen te brengen”, aldus Alibaba Group chief technology officer Wang Jian in een verklaring .

Hoewel Meizu is een marginale speler op de Chinese markt ten opzichte van de productie Juggernauts, zoals Xiaomi of Lenovo, de Guangdong provincie gevestigde bedrijf biedt werk aan meer dan 1.000 mensen, volgens zijn website.

Meizu werd opgericht in 2003 en uitgegroeid tot de smartphone markt in 2008. Het stelt 600 winkels, met een aanwezigheid in de regio’s, waaronder Hong Kong, Israël, Rusland en Oekraïne, het bedrijf zei op haar site.

Zij stelt niet minder dan vier smartphone-modellen in zijn portfolio, met de modellen in de MX-serie loopt zijn eigen aangepaste versie van Android, genaamd Flyme. Hij gaf zijn MX4 Pro model in november 2014.

De half-a-miljard-dollar het spel wordt geleverd als Alibaba oprichter en voorzitter Jack Ma waarschuwde dat de Chinese internet bedrijf wordt geconfronteerd met moeilijke taken in de weg na zijn historische beursgang vorig jaar.

In een interview met China Central Television, Ma wees op de druk van de aandacht die zijn bedrijf had gegenereerd en de verwachtingen van de geweldige prestaties in welke industrie zij van plan is te gaan.

Niemand was optimistisch over ons in het verleden, maar we wisten dat we een stuk beter dan wat de mensen dachten, “zei hij.” In tegenstelling, nu mensen denken dat we zijn almachtig, zeer geschikt, zeer rijk, en we kunnen slagen in welke wij doen. Dit is zeer gevaarlijk voor ons.

Toch heeft het bedrijf hard gewerkt om te diversifiëren, pompen investering in een aantal bedrijven, waaronder deelname aan een $ 600 miljoen financieringsronde voor Chinese taxi app kuaidi Dache en snapping up een controlerend aandeel in online marketing bedrijf AdChina.

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

In de nieuwe beweging, zal Apple niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales