Alcatel-Lucent om te fuseren met Nokia voor € 15600000000

Nokia heeft bevestigd dat het een memorandum of understanding (MOU) naar rivaal Alcatel-Lucent te kopen in een deal ter waarde van € 15600000000 is getreden.

De twee bedrijven bevestigde dinsdag dat ze in vergevorderde gesprekken over een volledige fusie van de twee bedrijven, en kondigde op woensdag dat een MOU is ondertekend om de deal af te dichten, met Nokia aan te bieden 0,55 van een nieuwe Nokia-aandeel voor elke Alcatel Lucent aandeel.

Alcatel-Lucent aandeelhouders bezit 33,5 procent van het gecombineerde bedrijf, terwijl Nokia aandeelhouders bezit 66,5 procent van de gefuseerde entiteit aan te duiden als Nokia Corporation.

Het hoofdkantoor van het bedrijf zal worden in Finland, maar er zou een aanwezigheid in Frankrijk te zijn. Nokia voorzitter Risto Siilasmaa zal de voorzitter van de nieuwe onderneming, en Nokia CEO en president Rajeev Suri zou de CEO.

De HIER beta voor Android breidt verder Samsung-apparaten, maar er is enige wrijving met de distributie plan.

Het bestuur zal hebben negen of 10 leden, met drie van Alcatel-Lucent, met inbegrip van een vice-voorzitter.

De deal is goedgekeurd door de raad van bestuur van beide bedrijven, maar zal nog steeds de goedkeuring van Nokia aandeelhouders, evenals regelgevende goedkeuring nodig. De overeenkomst zou in de eerste helft van 2016 worden afgerond, Nokia en Alcatel-Lucent vermeld.

Volgens Nokia zal de gefuseerde Nokia Corporation een € 900.000.000 operationele kosten te besparen in 2019 als de transactie op tijd wordt afgerond. Dit zou komen door banenverlies door rationalisering van overlappende producten, diensten, regionale en verkooporganisaties. Er zou ook een vermindering van de onroerende goederen, productie, supply-chain, IT, en andere zakelijke kosten.

Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Networking, Hoe NFL voetbal te kijken online dit najaar, Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe? drones kunnen 4G LTE-netwerken gebruiken

De nettokaspositie van de twee bedrijven werd geschat op € 7400000000 als het einde van 2014.

Nokia Corporation zal een € 100.000.000 investeringsfonds in Frankrijk voor startups te vestigen met een focus op het internet der dingen, met een groot deel van de toekomstige inspanningen van het bedrijf in Frankrijk gericht op onderzoek naar 5G en cyberveiligheid.

De combinatie van de twee entiteiten zullen meer dan 40.000 medewerkers die werkzaam zijn in onderzoek en ontwikkeling (R & D) aan de overkant van Bell Labs, FutureWorks en Nokia Technologies. Nokia Technologies zou een aparte entiteit van de gefuseerde Nokia-Alcatel reus “met een duidelijke focus op licenties en de incubatie van nieuwe technologieën” blijven de bedrijven vermeld.

Nokia zou worden begonnen een strategische evaluatie van de HIER bedrijfsleven.

De fusie zal niet Alcatel-Lucent uitdiensttreding in Frankrijk te veranderen tot het einde van dit jaar, maar het bedrijf zei dat meer personeel zal worden toegevoegd door middel van een uitgebreide R & D-programma in het land.

Nokia zal ook het verwerven van de aanwezigheid van Alcatel-Lucent in China, bekend als Shanghai Bell.

De bedrijven zeiden dat er zijn zeer complementair portefeuilles – in vaste en mobiele breedbandnetwerken, IP-routing, core-netwerken en cloud services – en regio’s tussen de twee bedrijven in de regio Azië-Pacific VS, China, Europa en.

“We hebben enorm complementaire technologieën en de uitgebreide portfolio die nodig zijn om het internet van de dingen en de overgang naar de cloud mogelijk te maken. We zullen een sterke aanwezigheid in alle delen van de wereld, waaronder leidende posities in de Verenigde Staten en China,” zei Suri in een verklaring.

Samen verwachten we de schaal om te leiden in elk gebied waarin we kiezen om te concurreren, winstgevende groei, voldoen aan de behoeften van de wereldwijde klanten, nieuwe technologieën te ontwikkelen, bouwen op onze succesvolle intellectueel eigendom licenties, en waarde te creëren voor onze aandeelhouders.

Om al deze redenen ben ik ervan overtuigd dat dit de juiste deal, met de juiste logica, op het juiste moment.

Michel Combes, CEO van Alcatel-Lucent, zei dat de fusie zal Nokia Corporation de omvang die nodig is voor de toekomst.

“Deze transactie komt op het juiste moment om de Europese technologie-industrie te versterken. Wij geloven dat onze klanten zullen profiteren van de verbeterde mogelijkheden van innovatie en onvergelijkbare R & D-motor onder de Bell Labs merk. De wereldwijde schaal en de voetafdruk van de nieuwe onderneming zal haar aanwezigheid in versterking de Verenigde Staten en China, “zei hij.

Aandeelhouders van Alcatel-Lucent hebben nu de kans om deel te nemen in de toekomst op zijn kop van het industriële project dat ze gedurende de afgelopen twee jaar hebben gesteund, door middel van een sterkere gecombineerde bedrijf met een grotere wereldwijde schaal en een betere positie voor de langere termijn. Het nieuwe bedrijf zal ook bieden onze medewerkers interessante mogelijkheden om een ​​deel van een wereldwijde leider.

Een briefing met Suri en Combes gepland voor 09:00 CET.

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

? Hoe NFL voetbal te kijken online dit najaar

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van