AirTight laat Australische shoppers handel informatie voor gratis Wi-Fi

De Australische debuut van ‘social Wi-Fi’ vendor AirTight Networks betekent lokale winkeliers nu toegang tot een klantbehoud en marketing platform dat de klanten aanmoedigt om persoonlijke gegevens uit te wisselen in ruil voor gratis Wi-Fi toegang hebben.

Dat platform, dat al in gebruik in de VS door de wil van Taco Bell, KFC en Pizza Hut franchisenemer Yum is! Brands, is ontworpen om retailers te helpen monetariseren van de ervaring van het verstrekken van Wi-Fi aan klanten, regiomanager Carl Jefferys vertelde de website van Australië over de opening van lokale kantoor van de vennootschap.

“Veel winkeliers voelen de behoefte om Wi-Fi aan te bieden aan hun gasten, omdat ze zich verplicht voelen om dit te doen, of ze denken dat het gaat om meer gebruikers aan te trekken,” legde hij uit. “Maar niet veel mensen willen betalen voor openbare Wi-Fi.”

Dat creëerde een uitdaging voor retailers, die nodig is om zorgvuldig te beheren openbare Wi-Fi-diensten om ervoor te zorgen authenticatie, veiligheid en gebruiksgegevens niet de kosten onevenredig toenemen.

“De mensen die willen hun diensten aan cliënten hebben eerder gezien Wi-Fi als een kostenpost,” Jeffreys verklaarde, “maar met de voordelen van analytics en location-based services, kan de marketing mensen dit gebruiken om te bouwen Wi-Fi tot stand een profit center in plaats van een kostenpost. ”

Klanten kunnen gebruik maken van hun bestaande Facebook, Google, Google Plus of LinkedIn referenties -of worden verleid om een ​​winkel gebouwd mobiele app die toegang bundelt tot gratis Wi-Fi-diensten te downloaden.

Meerdere Wi-Fi-hotspots kan op afstand worden beheerd via een cloud service, waardoor de kosten worden zo laag mogelijk gehouden. In ruil daarvoor worden retailers gegeven gedetailleerde analyses over welke gebruikers hun winkels hebben bezocht, en wat voor soort aanbiedingen ze zouden reageren.

“Als retailers kunnen klanten aan te melden via de sociale diensten, kiezen ze in en ga akkoord met het overhandigen van hun Facebook of een ander profiel naar de winkelier,” zei Jefferys.

Telco’s, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Networking; Hoe NFL football online dit najaar

“Dit laat ze doen echt leuke dingen met gerichte marketing, analytics campagnes en andere dingen die afkomstig zijn van het hebben van deze gegevens.”

De informatie kan ook worden gebruikt om de retail omgeving op maat: bijvoorbeeld als er een instroom van studenten na school is voltooid, kan het platform laat de retailer play leeftijd passende achtergrondmuziek aan de klanten aan te moedigen om te verblijven in de winkel een beetje langer .

Hoewel hij weigerde om bestaande lokale klanten te noemen, Jefferys zei: “een aantal zeer gerenommeerde financiële instellingen en verzekeraars” waren geïnteresseerd in het platform en waren gezien wat “vrij uniek sociale applicaties op de top van dat.”

AirTight groeide uit gespecialiseerde onderzoek naar Wi-Fi een decennium geleden, met systemen die worden gebruikt in high-security installaties over de hele wereld. De uitbreidende omvang in consument Wi-Fi, maar weerspiegelt een push om haar activiteiten uit te breiden en te boren in de groeiende vraag naar Wi-Fi-offload diensten die klanten helpen bij het voorkomen massale mobiele data rekeningen.

Jefferys gelooft pairing Wi-Fi-toegang met social-media geloofsbrieven zal het gebruik van openbare Wi-Fi in Australië te versnellen, maar het is slechts een van de vele servicemodellen telco’s zijn het verkennen in de inspanning om dataverkeer shunt off van hun persen mobiele netwerken.

Vorig jaar, de Duitse telecommunicatie gigant Deutsche Telekom, sloeg een deal, met crowdsourced Wi-Fi-provider FON te steunen haar data offloading inspanningen.

Recent onderzoek van Juniper Networks, voerde aan dat, 60 procent van het dataverkeer op Wi-Fi-diensten zouden worden gelost in 2017, hoewel sommige mensen beweren dat een gebrek aan telco concurrentievermogen bedoeld had dat het zou zijn, langzamer af te nemen, in Australië.

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

? Hoe NFL voetbal te kijken online dit najaar