Actinische recensie

Actinische Online is het Britse bedrijf de tweede go op een cloud-gebaseerde e-commerce oplossing, dit keer in samenwerking met Oxatis, een toonaangevende Franse leverancier van e-commerce producten. De tekenen zijn goed, met Actinische Online een veel completere oplossing in vergelijking met de Actinische Express het vervangt. Dat gezegd hebbende, het is een work in progress, met één of twee tekortkomingen nog moeten worden aangepakt.

Actinische Online is een volledig gehoste service – store, design software, product-database, order-hulpmiddelen voor de verwerking en alle

Alle in de cloud, het is de moeite waard contrasterende Actinic Online met het bedrijf de populaire desktop familie – Actinic Catalog, business en ga zo maar door, die op een Windows-pc kan worden geïnstalleerd en gebruikt om zowel het ontwerp en de bouw van een online winkel en het verwerken van de daaruit voortvloeiende orders. De winkel zelf kan worden gehost door een commerciële aanbieder, met inbegrip van Actinic, maar de database van producten, orders en klanten wordt lokaal gehouden op de PC, de Actinische software-updates te duwen naar de winkel op een regelmatige basis om het up to date te houden.

Met actinische Online echter alles gehost – niet alleen de winkel, maar de software gebruikt voor het ontwerpen en beheren, de databases gebruikt en de hulpmiddelen om bestellingen te verwerken, markt opslag enzovoorts.

De voordelen zijn vrij duidelijk. In plaats van te hoeven kopen en software te installeren en het vinden van een provider om de online winkel component hosten, Actinische Online vereist niets meer dan een browser. Bovendien is het enige up-front investering is abonnement van één maand, zonder minimum contract tie-in een van beide.

De prijsstelling zal een beroep op kleine bedrijven, te beginnen bij £ 19 per maand (excl. BTW), waarvoor u krijgt een eenvoudige winkel met ondersteuning voor maximaal 100 producten, 10.000 pageviews per maand en een administratieve gebruiker. Een aantal andere plannen zijn beschikbaar, met als hoogtepunt een Platinum-dienst met ondersteuning voor maximaal 10.000 producten, bekeken 200.000 pagina en de mogelijkheid om maximaal te definiëren tot 10 gedelegeerd beheer rollen, alles voor £ 149 (ex. BTW) per maand.

Dezelfde functionaliteit is beschikbaar, ongeacht het gekozen abonnement, en alle plannen omvatten hosting plus telefoon en e-mail technische ondersteuning (waarvoor Actinic heeft een goede reputatie).

De beheerconsole is web-based, dus u kunt uw online winkel hebben de neiging om vanaf elke locatie met een internetverbinding

Online voordelen, alsmede vereist geen grote up-front investering, met Actinic online de product-database wordt continu up-to-date, het aanpakken van een van de grootste problemen van de desktop-implementatie – het beheer van de voorraden.

Store management kunnen ook overal worden gedaan, in plaats van uitsluitend uit pc’s gewijd aan de taak. Er is zelfs een mobiel geoptimaliseerde management tool. Bovendien is het een stuk makkelijker om de bedrijfsleiding met Actinische Online delen – bijvoorbeeld door met verschillende gebruikersprofielen voor ontwerpers en order-entry personeel.

Aan de andere kant ben je volledig afhankelijk van Actinic en Oxatis te leveren wat je nodig hebt, hoewel ze aanspraak doen om een ​​zeer robuuste ondersteunende infrastructuur en we vonden de service zeer attent tijdens onze tests.

Het is vermeldenswaard dat, in plaats van opnieuw uit de vorige Express product, is actinische ervoor gekozen om de Oxatis dienst voor de Britse rebrand. We waren in te loggen op wat waren duidelijk Oxatis servers, maar er zijn UK-specifieke aanpassingen van Actinische.

Dit alles kost tijd, maar het goede nieuws is dat je niet hoeft niets te doen wanneer er nieuwe functies worden toegevoegd. Ondersteuning voor Actinic betalingen, bijvoorbeeld, is onlangs toegevoegd, gevolgd door de mogelijkheid om automatisch op maat de winkel-interface voor mobiele klanten – een functie die als een eenvoudige tick-box optie werd geïmplementeerd.

De SmartSkins visuele editor maakt het mogelijk de vrijheid van meningsuiting, terwijl ervoor te zorgen dat je niet te maken basisontwerp fouten

Online in de praktijk; Het Actinische online winkel is geconfigureerd en beheerd via een web console die, hoewel eenvoudig genoeg om te navigeren, duurt een tijdje om de knie te krijgen. De vertaling van de originele Franse niet helpt, en de manier waarop het werkt kan verwarrend in plaatsen zijn. Zo zijn er schermen met zowel Wijzig en Pas knoppen aan, elk met hun eigen specifieke functies, is er ook een behoorlijke hoeveelheid jargon die soms vonden we een beetje te ‘programmeren-speak’ voor onze smaak.

Tutorials en video’s te helpen hier, maar meer werk nodig is om nieuwe gebruikers te begeleiden. Bovendien is een van de problemen met de hosted services is dat het gemakkelijk is om nieuwe functies en opties toe te voegen zonder eerst te garanderen dat de hulp en training materialen zijn bijgewerkt.

Zoals met de desktop product, wordt een monster Actinische Online winkel voor u gemaakt wanneer u zich aanmeldt, dus er is weinig te doen hier. In feite, alles wat nodig is om het uiterlijk van uw winkel te passen en te zorgen voor de details van wat u wilt verkopen – die kunnen worden producten, diensten of een mix van beide. Je kunt ook immateriële activa – meestal in de vorm van downloadbare bestanden, zoals apps, MP3-bestanden, films en PDF-documenten.

Het ontwerp is-template gedreven, die enigszins beperkend is, maar er zijn veel van de standaard templates om van en customization opties kiezen om te helpen uw online winkel opvallen. We vonden het bijzonder de SmartSkins visuele editor, die de vrijheid van meningsuiting mogelijk maakt, terwijl ervoor te zorgen dat je niet te maken basisontwerp fouten.

Volgens Actinische kunt u de HTML-code en style sheets die deel uitmaken van de sjablonen (net als WordPress templates) te bewerken, maar je moet weten wat je doet en wordt geadviseerd om professionele hulp te krijgen als je wilt naar beneden te gaan deze route. Actinische zal ook maatwerk voor u, zij het tegen een prijs.

Logo’s en header beelden kunnen worden geïmporteerd om de site verder te personaliseren, en afbeeldingen ook toegevoegd aan productbeschrijvingen. We vonden het beeld mogelijkheden vrij beperkt, met geen faciliteiten om te zoomen of pan foto’s, bijvoorbeeld.

We geconfigureerd half dozijn producten in onze test winkel en gecategoriseerd ze voor eenvoudigere navigatie, een proces dat een paar minuten duurde om te voltooien. Uploaden van de details van een typische winkel, kon echter zeer tijdrovend zijn, dus er is een aparte tool genaamd de Oxatis DataPlug voor het importeren van product en user account gegevens in bulk. Dit kan een aanzienlijke verkorting van de setup-proces, en wordt ook aanbevolen bij het migreren van Actinic Express of het bureaublad product.

Actinische Online biedt volop keuze van geïntegreerde betaaldiensten

Een andere leuke feature is voor producten die worden verkocht met behulp van eBay of Amazon ook worden geïntegreerd en bestellingen verwerkt via Actinische Online. Jammer genoeg is er geen steun voor de MOTO-functie, te vinden op de desktop product, te integreren en te verwerken bestellingen die via postorder of via de telefoon, maar dit is te wijten aan worden toegevoegd in de volgende maand of zo.

Er is volop keuze als het gaat om geïntegreerde betalingsdiensten, waaronder PayPal, Moneybookers, Barclays ePDQ, SagePay en Actinische Payments. Actinische vertelde ons ook dat als de klanten de gegevens van andere diensten zullen overwegen toe te voegen aan de lijst. Het is ook goed om te zien ingebouwde merchandising tools waarmee nieuwe producten, best-selling en recent bekeken items, samen met tal van kortingen opties, waaronder coupons te markeren.

Actinische’s-mobiel geoptimaliseerde winkel is momenteel in beta, en geeft alleen de productcatalogus

De mobiele hoek, tot slot, er is dat de steun voor mobiele klanten. Momenteel in ‘beta’, maar volledig ondersteund toch, deze schakelt automatisch in een mobiele-geoptimaliseerde store-interface bij het aansluiten via een smartphone of ander mobiel apparaat. Geen extra ontwerp werk is nodig, maar alleen de product catalogus wordt weergegeven, worden andere winkel efemere helemaal weggelaten. Je bent ook beperkt tot PayPal-betalingen, waarbij de klanten terug naar de full-interface ingeschakeld als ze willen betalen met een andere methode.

Meer werk op de mobiele interface is duidelijk nodig, maar we vonden het bruikbaar zijn, ook in de huidige beperkte formaat.

Over het algemeen waren we onder de indruk van Actinische Online. Je zult veel tijd nodig hebben om de knie te krijgen en bouwen van een bruikbare winkel, en het ontbreekt aan een aantal mogelijkheden van de desktop-producten, zoals MOTO (Mail Order / Telephone Order) ondersteuning. Echter, functies worden voortdurend toegevoegd, en als een gehoste klein-zakelijke e-commerce oplossing, Actinische Online toont grote belofte.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop