Acta copyright handhavingsverdrag publiek te gaan

Onderhandelaars zullen op woensdag publiceert de eerste officieel uitgebrachte versie van de Anti-Counterfeiting Trade Agreement, een nieuw verdrag bedoeld om handhaving van het auteursrecht in de hele wereld te harmoniseren.

De beslissing om de geconsolideerde ontwerp op 21 april vrij te geven werd gedaan tijdens de achtste ronde van de Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) onderhandelingen, die deze week plaatsvond in Wellington, Nieuw-Zeeland. Tot nu toe zijn de enige publiek beschikbare informatie over de voorstellen en amendementen van de onderhandelende landen zich gelekte documenten ogenschijnlijk ontwerpen van de overeenkomst zijn.

‘Er was een algemeen gevoel van deze sessie dat de onderhandelingen nu gevorderd tot een punt waar het maken van een ontwerp-tekst voor het publiek beschikbaar zal het proces van het bereiken van een definitief akkoord te helpen,’ zei de deelnemers in een gezamenlijke verklaring op vrijdag.

Om die reden, en op basis van de specifieke dynamiek die uit deze bijeenkomst, de deelnemers hebben unaniem akkoord dat de tijd rijp voor de terbeschikkingstelling aan het publiek van de geconsolideerde tekst die uit deze gesprekken, die de aanzienlijke vooruitgang die is geboekt op dit zal weerspiegelen is bereikt ronde.

De publicatie van de ontwerptekst zullen sommige weg te gaan om te voldoen aan de vraag naar transparantie in de ACTA-onderhandelingen, zoals verwoord door de leden van het Europees Parlement, ISP’s, de Europese privacy tsaar Peter Hustinx en diverse digitale rechten groepen.

Met de officiële ontwerptekst uitgebracht, zal de overheid ambtenaren nu in staat om specifieke vragen over de tekst te beantwoorden, “de Canadese internet wet expert Michael Geist schreef in een vrijdag blog post.” Veel eerder weigerde om dit te doen op grond van het feit dat zij niet zouden aanpakken vragen die voortkomen uit niet-officiële of gelekte documenten.

De deelnemers aan de Wellington round inclusief Australië, Canada, de Europese Unie (vertegenwoordigd door de Europese Commissie), het EU-voorzitterschap (Spanje) en de lidstaten van de EU, Japan, Korea, Mexico, Marokko, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zwitserland en de Verenigde Staten . Volgens de verklaring, de onderhandelingen zagen vooruitgang in “het verkleinen van bestaande verschillen” tussen de systemen van civiele handhaving, grens maatregelen, strafrechtelijke handhaving en “speciale maatregelen voor de digitale omgeving” verschillende landen ‘.

Echter, ondanks de op handen zijnde publicatie van de ontwerp Acta tekst, respectieve standpunten van de deelnemende landen over verschillende kwesties zullen vertrouwelijk blijven, aldus de verklaring.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

De meest uitgebreide lekken van Acta voorstellen en amendementen verscheen eind maart, toen een volledige geconsolideerde tekst online werd gepubliceerd door de Franse digitale mensenrechtenorganisatie La Quadrature du Net. Hoewel de Commissie weigerde te zeggen of het document echt was, verscheen de tekst EU verzet te tonen aan de Amerikaanse voorstellen die gezien dat mensen zou hebben afgesneden van de internet voor het herhaaldelijk inbreuk op het auteursrecht online.

De uitgelekte document ook gedetailleerde Amerikaanse voorstellen voor nieuwe strafbare feiten worden gecreëerd over de hele wereld. Deze misdrijven zouden hebben opgenomen breken digital rights management (DRM) op auteursrechtelijk beschermde inhoud, het maken of verspreiden van DRM-brekers en distributie van content die is ontdaan van zijn DRM.

Sinds Karel De Gucht de nieuwe EU-commissaris voor handel aan het begin van het jaar werd, heeft de commissie betoogd dat zij geen globaal regime van internet afsluitingen voor inbreuk op het auteursrecht niet zal accepteren. De commissie geeft de voorkeur aan zaken zoals ontkoppeling tot aan het oordeel van de individuele lidstaten over te laten.

In de verklaring van vrijdag, onderhandelaars vol dat “Acta niet zal bemoeien met het vermogen van een van de ondertekenaars om de fundamentele rechten en vrijheden van de burgers te respecteren”.

“Terwijl de deelnemers erkennen het belang van effectief te reageren op de uitdaging van internet piraterij, bevestigde ze dat geen enkele deelnemer voornemens is om overheden eisen dat het mandaat van een ‘graduated response’ of ‘three strikes’ aanpak van inbreuk op het auteursrecht op het internet,” de verklaring lezen.

De verklaring benadrukte ook dat Acta niet verplicht voor grensautoriteiten zal bevatten om “bagage zoek reizigers of hun persoonlijke elektronische apparaten voor inbreukmakend materiaal”.

“Daarnaast zal Acta niet de grensoverschrijdende doorvoer van legitieme generieke geneesmiddelen aan te pakken,” de deelnemers toegevoegd.

De volgende ronde van de onderhandelingen zal plaatsvinden in Zwitserland in juni, volgens de verklaring.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen