ACMA registreert nieuwe tv-code om gelijke tred te houden met streaming

De Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) heeft een groot deel van de registratie van een nieuwe Commercial Television Industry Code of Practice aangekondigd om te gaan met de gevolgen van de ontluikende IPTV sector.

De code [PDF], door de industrie groep Free TV Australië aan de ACMA ingediend, werd hoofdzakelijk geschreven in antwoord op hoe streaming diensten zoals Netflix hebben beïnvloed klachtenbehandeling, privacy, reclame, content programmering, en classificatie.

“Sinds de vorige code in het najaar van 2009 werd geregistreerd, zijn er enorme verschuivingen geweest in het medialandschap Veel van de bepalingen in de eerdere code had al 20 jaar zo geweest of -. Van een analoge tijdperk waarin de kijkers konden alleen source content uit drie commerciële free-to-air kanalen en twee nationale omroepen “, aldus ACMA voorzitter Chris Chapman.

De nieuwe code gericht op het feit dat televisie werkt in een nieuwe, digitale tijdperk waarin informatie kan beschouwd worden uit een grote verscheidenheid van bronnen en een groot aantal platforms. Het digitale tijdperk heeft veel uitdagingen voor de omroepen, en er waren aspecten van de vorige code dat maakte het moeilijk voor hen om te reageren en te innoveren.

De geactualiseerde code, die ten aanzien van de ACMA’s 2013 Contemporary Community Safeguards Inquiry gehad, zal zorgen voor grotere flexibiliteit bij het programmeren met behoud van waarborgen voor de consument over de indeling en regelgeving, volgens de ACMA.

De industrie regulator ook rekening gehouden met opmerkingen van de betrokken partijen.

” Deze code is het product van een sterke betrokkenheid tussen de ACMA, de commerciële televisie sector en zijn publiek, manifesteren in opmerkingen van individuele kijkers en belangengroepen “, aldus Chapman.

Volgens de Free TV-voorzitter Harold Mitchell, de code kunt traditionele omroepen meer vrijheid om te reageren op de digitalisering van tv-diensten, met name de komst van de consumenten in staat om uitzendingen op meerdere digitale platforms te bekijken.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank tech executive dek shuffle

“Het heeft geresulteerd in een code die plaats commerciële televisie in Australië moderne, gediversifieerde media-economie, waar de kijkers op elk moment op elk gewenst aantal apparaten en platforms kunnen toegang tot content weerspiegelt,” zei Mitchell [PDF].

Echter, terwijl zowel Free TV en de ACMA verklaarde dat de nieuwe code “weerspiegelt eigentijdse omgeving digitale media van Australië en ondersteunt een breder scala van de programmering keuzes voor het publiek”, de code zelf geeft geen uitdrukkelijke vermelding van streaming, IPTV, of video on demand.

Vorige week, de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) voerde aan dat de vooruitgang in de technologie, zoals streaming televisie ook zijn gegaan buiten de reikwijdte van het mededingingsrecht, een juridisch en beleidskader nodig om de achterstand op innovatie.

“Ik denk dat onze media-wetten zou een uitstekende plek om te beginnen. Vloeiende uit onze analyse van de mediamarkt in onze beoordeling van de Foxtel / Network Ten transacties, is de ACCC goed geplaatst om standpunten over deze kwesties,” zei ACCC voorzitter Rod Sims.

Telco’s, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s; Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’ te zetten:? Bill Morrow, telco’s; Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

De 2 van de 3 eigendom van de media regels kunnen worden voorkomen efficiënte levering van inhoud via meerdere platforms, en moeten worden herzien om te zien of ze nog steeds relevant zijn voor het behoud van diversiteit. Zeker wetten die overnames wordt ingeperkt, moeten duidelijke rechtvaardiging. Veranderende technologie kan de eerste rechtvaardiging hebben gemaakt voor de 2 van de 3-regel, vanaf 30 jaar geleden, overbodig.

De 75 procent bereik regel is ondermijnd door het vermogen van de commerciële free-to-air televisie om de inhoud ervan op nationaal niveau te streamen via het internet. Zowel de 2 van de 3-regel en de 75 procent bereik regel werden geïntroduceerd vóór de opkomst van het internet.

Sims voegde eraan toe dat de anti-overhevelen regel kan ook nodig zijn als gevolg van worden herzien om de toenemende populariteit van streaming, maar dit zou moeten worden afgewogen tegen het risico van betaal-tv providers verwerven van alle high-value-uitzendingen en dus in staat om te rijden op de prijzen .

Vorige maand heeft de ACCC goedkeuring gehecht aan een overname deal tussen Ten Network en Foxtel, het geven van Tien de mogelijkheid om een ​​10 procent belang in de Australische video-streaming-dienst Presto nemen, terwijl Foxtel verwerft 15 procent van Tien.

De ACCC had aanvankelijk op hun hoede voor de goedkeuring van de deal geweest, zeggen in september dat het de concurrentie in de traditionele tv-uitzending markt zou kunnen verminderen, maar uiteindelijk besloten dat het tevreden was de deal zou dit effect niet.

Bij de goedkeuring van de deal, de ACCC zei het had ook rekening houdend met de concurrentie tussen streaming diensten aan te moedigen.

“De ACCC beschouwt de andere free-to-air tv-netwerken, betaaltelevisie providers en online service providers zullen blijven voldoende alternatieven hebben om hen in staat stellen om content die aantrekkelijk is voor hun kijkers te krijgen”, zegt Sims.

Foxtel en Ten blijft de concurrentie van de overige free-to-air-netwerken worden geconfronteerd, en streaming diensten zijn waarschijnlijk ook steeds belangrijker te worden.

De toenemende populariteit van streaming diensten heeft gezien dat de Australische regering heeft onlangs haar wetgeving ontwerp blootstelling die zullen zien GST toegevoegd aan alle digitale producten en diensten online gekocht door Australiërs vanaf medio 2017 te onthullen.

De ACMA’s nieuwe tv-code zal in werking treden vanaf 1 december 2015.

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials