ACMA onderzoekt telco na 19 inbreuken

De Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) heeft uitgegeven Sure Telecom met een richting om te voldoen aan de Telecommunicatie Consumer Protections (TCP) Code na wordt gevonden te hebben geschonden 19 afzonderlijke bepalingen van de code in maart 2014.

Volgens de ACMA, 12 van de regels geschonden door Zeker Telecom met betrekking tot communicatie en telecommunicatie aanbiedingen en verkoop praktijken, terwijl nog eens zeven regels met betrekking tot het veranderen van leverancier zijn geschonden. Op een gegeven moment was er zeker van Telecom bleek te zijn het maken van niet-geautoriseerde klant transfers van andere aanbieders.

ACMA voorzitter Chris Chapman heeft het gedrag van Sure Telecom omschreven als “volstrekt onaanvaardbaar”.

“De omvang van de niet-naleving van een aantal van de belangrijkste telecommunicatie consument waarborgen is zeer verontrustend,” zei hij.

Zeker Telecom werd uitgegeven met een richting om te voldoen aan op 10 september 2014 heeft het bedrijf inmiddels geplaatst in de externe administratie.

De ACMA onderzoekt nu of de klanten van Sure Telecom correct zijn overgedragen aan andere aanverwante telecommunicatie-aanbieders, waaronder Telco Service en een nieuwe provider, SoleNet, op een manier die in overeenstemming is met de TCP-code.

Dezelfde holding zeggenschap Tuurlijk Telecom, Telco service Holdings en SoleNet. De enige directeur van Sure Telecom is tevens bestuurder van die andere bedrijven.

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank tech executive dek shuffle

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Telco’s, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s; Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’ te zetten:? Bill Morrow, telco’s; Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials