ACCC keurt Optus NBN deal

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) heeft definitieve goedkeuring voor de herziene overeenkomst met betrekking tot de overgang van Optus ‘hybrid fiber-coax (HFC) klanten op de vaste lijn National Broadband Network (NBN), en de geleidelijke overname en integratie van toegekende delen van het netwerk van de telco’s met het NBN.

De ACCC zei dat de definitieve goedkeuring, aangekondigd op vrijdagochtend, was gebaseerd op de vraag of de verwerving en overgang concurrentie op het gebied zou verminderen.

“De beoordeling van de ACCC’s gaat aan de mate waarin Optus en NBN Co waarschijnlijk afwezig zijn van de voorgenomen overname te concurreren”, zegt ACCC voorzitter Rod Sims.

Ongeacht of de voorgestelde overname plaatsvindt of niet, we geoordeeld dat Optus en NBN Co zou niet met elkaar concurreren.

Als gevolg hiervan, de ACCC geconcludeerd dat de voorgenomen overname is het onwaarschijnlijk dat de concurrentie op de relevante markt aanzienlijk te verminderen.

De oorspronkelijke overeenkomst tussen de NBN en Optus werd goedgekeurd door de ACCC in 2012, maar Optus en NBN vorig jaar in een herziene AU $ 800.000.000 deal gesloten in december, waardoor NBN om het eigendom van Optus ‘HFC-netwerk te nemen.

De gewijzigde overeenkomst kwam als een gevolg van de beslissing van de coalitie regering om af te stappen van een volledige fiber-to-the-terrein (FTTP) uitrol naar de huidige zogenaamde multi-technologie mix (MTM) netwerk opnemen van fiber to the knooppunt (FttN ), fiber to the gebouw (FttB) en HFC.

De ACCC op vrijdag zei dat de oorspronkelijke deal zou hebben gezien Optus uiteindelijk te ontmantelen haar HFC-infrastructuur.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank tech executive dek shuffle

“De ACCC had betrekking op de noodzaak van rechtszekerheid en zijn standpunt dat de balans van de voordelen en nadelen die door de ACCC in 2012 was waarschijnlijk niet zijn veranderd, ondanks het beleid en technologische veranderingen sindsdien, ‘Sims toegevoegd.

Dit was deels omdat Optus nog onwaarschijnlijk om te investeren in belangrijke upgrades van haar HFC-netwerk met het oog op infrastructuur gebaseerde concurrentie buiten de korte tot middellange termijn te voorzien zou zijn.

De herziene overeenkomst zal plaats verplichtingen voor Optus de NBN gebruiken voor de komende 15 jaar, en delen spectrum met NBN voor de HFC-netwerk geleidelijk meer dan wordt overhandigd.

Naar schatting 3.270.000 lokalen kan worden bediend door de HFC-netwerken wordt overgenomen van Telstra en Optus, met klanten begint te worden aangesloten vanaf maart 2016.

NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, Telco’s ;; Telco’s, data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

Sims zei de overeenkomst zou ook voordeel voor het publiek in een grotere keuze voor de consument.

“De ACCC erkent de bredere voorstel voor NBN Co te verwerven Optus ‘HFC-netwerk activa zal toelaten om de bestaande HFC-infrastructuur in het uitrollen van de NBN, die waarschijnlijk kostenbesparingen te benutten”, zegt Sims.

In juni heeft de ACCC gaf definitieve goedkeuring aan Telstra’s migratie klant plan, zeven maanden na de Telstra en NBN in een herziene AU $ 11000000000 deal waardoor NBN eigendom van Telstra’s koper- en HFC-netwerk activa nemen ingevoerd.

Vorige maand heeft de regering vrijgegeven haar ontwerp Migration Assurance Beleid detaillering van het proces voor klanten om te worden gemigreerd van Telstra’s erfenis kopernetwerk naar het NBN. Echter, na deze, zowel Telstra en het ministerie van Communicatie betwist het beleid, met het argument dat ontwerp-besluit van de ACCC om Telstra’s wholesale vaste lijn prijzen slash met 9,6 procent migratie klant zou kunnen belemmeren, zoals retailers zou “een winstoogmerk om hun klanten te behouden op de hogere marge koperen netwerk voor zo lang mogelijk “.

“Dit zou de migratie te maken aan de NBN nog moeilijker te bereiken, en zet belangrijke inkomsten NBN Co in gevaar. Op deze manier, een snee aan de prijzen op de legacy-netwerk vormt een ernstig gevaar voor het welslagen van het NBN beleid”, Telstra gewaarschuwd in een blogpost.

De federale overheid gespiegelde dit perspectief, zeggende: “De afdeling is bezorgd dat de voorgestelde prijsdaling voor vaste telefonie migratie te ontmoedigen de gehele migratie raam, en kan leiden tot een aanzienlijk aantal klanten nog op de oude netwerk in de lood- tot aan de ontkoppeling date. ”

Optus, TPG, en de telco’s die deel uitmaken van de coalitie Competitive Carriers ‘(CCC) sloeg terug op deze argumenten, zegt een prijs slash zou geen invloed hebben migratie klant aan de NBN en dat de kosten van Telstra’s was verkeerd. Zij beweerden ook de indiening door de federale overheid om een ​​onafhankelijk onderzoek was ongepast en “gevaarlijk”.

“In de kern van het betoog van de afdeling is het verzoek om toegang te krijgen tot de prijzen hoog nu worden gehouden, zodat de consument geen prijswijzigingen ondervinden wanneer zij migreren naar het NBN. Deze stelling is in strijd met de belangen van de consument en van de zaken die de VIKC moet rekening houden bij het vaststellen van toegangsprijzen, “Optus zei in haar verklaring [PDF].

Optus ook beweerd dat de overheidsdienst “lijkt te begrijpen” de basis waarop de ACCC maakte zijn ontwerp-besluit in vaste-lijn prijsstelling.

De voorgestelde toegangsprijzen zijn grotendeels gebaseerd op gegevens Telstra en kostentoerekening factoren. Kosten in het model weerspiegelen het relevante gebruik van de activa van Telstra’s door diensten die veroorzaakt die kosten te ontstaan. Wijzigingen in kosten van kapitaal Telstra’s zijn de belangrijkste motor van de prijsdaling, en in het bijzonder lagere staatsobligaties tarieven. Dit heeft weinig te maken met de ACCC discretie en niets te maken met NBN, “zei Optus.

Bovendien is het onjuist om te beweren dat de beslissing beperkt het vermogen van Telstra’s om de kosten terug te vorderen. De modellering laat Telstra alle kosten voor alle gebruikers te herstellen. In overeenstemming met de vaste beginselen, alleen de kosten veroorzaakt door de levering van gereguleerde diensten van toegangszoekers worden teruggevorderd. De overige kosten worden teruggewonnen door Telstra over zijn volledige suite van niet-gereguleerde wholesale-producten en retaildiensten.

In feite is de huidige benadering eerder kosten over terugwinning vanwege de rollover bestaande prijzen bereiken.

Eerder deze maand, Optus vrijgegeven van haar financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2015, het aankondigen van een stijging van de nettowinst met 19,5 procent, van AU $ 164.000.000 vorig jaar tot AU $ 196.000.000 dit jaar.

Bedrijfsopbrengsten was AU $ 2300000000 voor het tweede kwartaal van 2015 een 11,3 procent jaar-op-jaar groei in constante valuta van de AU $ 2100000000 gerapporteerd tijdens dezelfde periode vorig jaar.

De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg met 7,3 procent voor het kwartaal eindigend in juni 2015 van AU $ 597.000.000 in de drie maanden tot en met juni vorig jaar, tot AU $ 641.000.000 dit jaar.

NBN, ondertussen, gaf zijn resultaten voor FY15 op maandag deze week, melden dat in de afgelopen 12 maanden tot 30 juni, was het de omzet gegroeid tot AU $ 161.000.000, van AU $ 60.000.000 vorig jaar, het aantal van de gebouwen aangesloten op het netwerk en klaar voor de dienst was gesprongen tot 1,2 miljoen ten opzichte van 553.000, en het aantal aangesloten diensten was gegroeid van 210.000 naar 486.000.

Ondanks de AU $ 1500000000 verlies, NBN beweerde dat het belangrijke mijlpalen en zijn volledige jaar doelen hadden ontmoet, evenals waarin staat dat de uitrol wint aan momentum.

NBN heeft niet alleen haar doelstellingen gehaald; het heeft hen overschreden, “zei Morrow in een verklaring.” Deze resultaten komen als een direct gevolg van verfijningen die we hebben gemaakt voor de organisatie, inclusief verbeterde bedrijfsprocessen, het resetten van de betrekkingen met onze levering partners en het verhogen van moreel van de werknemers.

Echter, NBN bleek ook in zijn driejarig ondernemingsplan dat piek financiering van de kosten voor het project zal bereiken tussen de AU $ 46000000000 en AU $ 56000000000, met een base case piek financiering doelstelling van AU $ 49000000000.

“Vanwege de lange termijn onzekerheden, management voorspelt een reeks van mogelijke uitkomsten. De corporate plan, samen met een initiële prognose van jaren na FY18, schat een piek financiering in de range van AU $ 46000000000 tot AU $ 56000000000,” de bedrijf zei op maandag.

Beheer richt zich op een base case piek financiering van AU $ 49000000000, die een contingentie van AU $ 4600000000 voor onvoorziene risico’s die inherent zijn aan een complexe infrastructuur op te bouwen over meerdere jaren omvat. Deze onvoorziene worden de inkomsten, operationele kosten, en capex risico’s te dekken.

Australische minister van Communicatie Malcolm Turnbull beweerde dat het project zou hebben gekost ongeveer AU $ 30000000000 Meer had de regering behield de Arbeid pure FTTP NBN model.

“Het bedrijfsplan laat zien dat de multi-technologie mix blijft de meest kosteneffectieve en tijd-efficiënt middel van het invullen van het NBN, het leveren van upgrades zes tot acht jaar eerder, en rond AU $ 30000000000 minder kosten dan een all-fiber to the gebouw alternatief, “zei Turnbull en minister van Financiën Mathias Cormann in een gezamenlijke verklaring op maandag.

breedband Het beleid van de overheid is de technologie agnostisch. NBN Co is vrij om te gebruiken wat mix van technologieën nodig om de klus zo snel gedaan en kosteneffectief mogelijk te krijgen. Het bedrijf heeft daarom, in het licht van haar uitgebreide ervaring met het bouwen FTTP, bepaald wat de piek vereiste dekkingsgraad en tijd in beslag zou zijn voor een all-FTTP build.

De conclusie van de onderneming is dat een all-FTTP aanpak, zoals voorgesteld door de Arbeid, zou een piek vereiste dekkingsgraad van AU $ 74000000000 tot AU $ 84000000000 hebben, en zou niet worden afgewerkt tot zo laat als 2028.

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m