8 vragen voor NetSuite

Volgende week ziet een heleboel Irregulars en andere geassorteerde onverlaten kantelen omhoog naar gebruikersconferentie NetSuite’s groots getiteld: SuiteWorld 2011 User Conference 2011. Vinnie Mirchandani heeft al hoge verwachtingen van een leuke vol evenement met een snelle witted CEO Zach Nelson nemen van de PT Barnum rol. Ik twijfel er niet aan dat onze zeer knap en jocular circusdirecteur zal houden de menigte vermaken, maar dit is een gebruikersconferentie, niet een bijzaak bij een kermis.

NetSuite is niet langer de scrappy parvenu het was een paar jaar terug, maar het is niet in mega grondgebied leverancier niet. Niet door een lange strook. Hoewel het jabs op SAP en Microsoft (merk op dat Nelson neemt zelden een por bij Oracle, maar dan CEO’s dat bedrijf is NetSuite de belangrijkste investeerder) de totale omzet voor 2010 en 2011 zou nauwelijks te rechtvaardigen een extra post in kwartaaloverzichten die mega leveranciers.

Dat terzijde, de komende jaren zullen zeer belangrijk voor NetSuite omdat het de ogen van de $ 500 miljoen omzet mijlpaal en begint het reine te komen met het feit dat het wordt geconfronteerd met echte concurrentie in de vorm van de bedrijven die het probeert te vernederen. Ze zullen niet terugslaan. Ze hoeven niet te.

In de marketing inzetten, kunnen SAP en Microsoft outgun NetSuite elke dag van de week en op welke manier zij kiezen. Wat Nelson vergeet is dat de IT-leveranciers zelden naar beneden door de concurrentie worden gebracht, ze imploderen wegens hun onvermogen los van de ingesleten DNA te breken. Terwijl Nelson herinnert ons aan de onderneming ‘haarbal’ hij in waarheid preken voor het koor en niet aan de onbekeerde.

Analisten van alle strepen hebben twijfels over de vraag of SAP en Microsoft de sprong naar de cloud wereld kan maken, is Nelson niet nodig om gas giet op die branden. In plaats daarvan, ik geloof dat NetSuite moet omlaag knokkels op de uitvoering. De geluiden dat is het maken van zijn OK, maar ik heb specifieke vragen die antwoordapparaat nodig. Sommige zijn gemeenschappelijk voor de cloud segment van de industrie, anderen die specifiek zijn voor het bedrijf. Hier zijn mijn top of mind vragen

1. NetSuite heeft een reputatie voor agressieve verkoop, niet altijd gepaard met super service support. Hoe wordt dat aangepakt voor een bedrijf dat vertrouwt op service als de hoeksteen voor de groei? Hoe werkt klanttevredenheid vandaag in vergelijking met 2009 en 2010?

2. ik de e-mails van klanten die gevoel hebben dat ze minder dan goed behandeld geweest, maar toen die softwarebedrijf werkelijk doet voortreffelijk werk ter ondersteuning krijgen nog? Een deel van het probleem NetSuite heeft een poging om af te stappen van onrendabele kleine deals geweest. Terwijl dat in het kader van de business strategie operationeel te begrijpen, hoe wordt NetSuite doet in beide met pensioen gaan die klanten of te houden met hen? Hoe ver kan het gaan zeggen dat het automatiseren van de provisioning van die kleine klanten?

3. NetSuite’s marktpositionering evolueert. Potentiële klanten moeten weten of ze passen de NetSuite profiel. Dus Gelet op het antwoord op de laatste vraag, wat is het profiel van de ideale NetSuite klant en heeft het bedrijf verwachten dat radicaal veranderen in de tijd? Zo ja, hoe?

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

4. Alle cloud app-leveranciers hebben behoefte aan een geluidskanaal van partners. Dit is een opkomende markt en er zijn veel onzekerheden. We hebben gezien NetSuite te nemen op een handvol grote tent namen als Baker Tilly. Hoe zijn die partners presteren? Hebben ze de juiste business model, met inbegrip van steun en de ontwikkeling van systemen om succesvol te zijn? Wat zijn de kenmerken van NetSuite gelooft zijn nodig voor succes?

5. NetSuite heeft beweerd een Gartner-rapport laat zien dat het enorm overtreft lokale concurrentie in niet-Amerikaanse gebiedsdelen. Ik heb moeite om die nummers gelet op wat ik zie en ben in staat om na te gaan begrijpen. Kunnen we wat meer duidelijkheid over hoe dit hangt samen? (NetSuite heeft al een gedetailleerde vraag over deze van mij want ik heb een speciale interesse in bepaalde niet-Amerikaanse markten.)

6. NetSuite standplaatsen van de ‘volledig geïntegreerd’ verhaal als tegenspel aan de ‘haarbal’ apps het ziet in potentie landschappen klant. SAP Business ByDesign kan dezelfde vordering in diezelfde potentiële deals te maken. Microsoft zal waarschijnlijk proberen te trekken die dezelfde kaart uit het pak op een bepaald punt. Terwijl NetSuite macht vandaag beschrijven ByDesign als

(SAP) Business ByDesign is de David Hasselhoff van de software – het moet groot in Duitsland, maar we gewoon niet zien dat er veel in de VS “.

er komt een punt waar NetSuite moet zijn oplossing te verdedigen in concurrerende deals. Hoe gaat het om mij te overtuigen dat ik het vertrouwen zouden meer dan één van die concurrenten of, in een productie deal met zeg een Plex Systems of in de professionele dienstverlening tegen de pas uitgebreide FinancialForce?

7. We hebben allemaal graag denken dat de markt is meer volwassen dan het werkelijk is. Phil Wainewright heeft er terecht op gewezen dat de echte kracht van cloud apps in de onderneming is hun vermogen om processen te transformeren en geven bedrijven nieuwe manieren van zakendoen. We hebben zeer weinig voorbeelden tot nu toe gezien. Hoe is dat het werken voor NetSuite?

8. Bij de laatste inkomensvraag, NetSuite leek te signaleren van een relatief zwak resultaat voor het volledige jaar. Wat betekent het geloof worden de venstertijd factoren die gegeven wordt uitbreiding van het partnernetwerk, terwijl SAP lijkt te zijn op een klantenwerving run rate, dat is niet ver weg, dat door NetSuite gemeld? Het bedrijf noemt wisselkoersen, maar ik heb moeite met die ene.

Ik zal verslag uitbrengen over de wijze waarop NetSuite beantwoordt deze vragen met verdere gedachten over wat klanten zeggen.

NetSuite zijn gracieuze comp’ing mijn transatlantische reis en hotelkosten.

Eindnoot: Als een extra traktatie en als we tijd hebben, zal Vinnie en ik geconfronteerd af tegen elkaar over het tempo gelaagde innovatie. Het zal geen 15 round slugging wedstrijd, maar meer als een 3 round amateur match. Alle worden gevangen op video. Als je mijn Tweetstream volg je weet wat ik het over heb.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties