6 kwaliteiten van een succesvolle onderneming API

Enterprise API’s – in het bijzonder open web-API’s – zijn overal prolifererende, en zijn van essentieel belang om te opereren binnen de huidige digitale en mobiele economie. Echter, moeten ze uit de schaduw te worden gebracht, en de manier om dit te doen is te beheren ze net zo goed als elk ander IT-actief; Foto:. Joe McKendrick

Dat is het woord van Julie Craig, analist bij Enterprise Management Associates en Reza Shafii, directeur bij MuleSoft. In een recente BrightTalk webcast, ze maken het zo dat goed bestuurde, goed geleide API’s te helpen zowel uitgevers als consumenten.

“De meeste bedrijven beginnen als API consumenten, de toegang tot API’s die door andere organisaties,” zegt Craig. Maar uiteindelijk, organisaties zijn zowel consumenten als producenten van API’s, en daarom moeten de uitdaging te zien van beide kanten.

API’s kunnen een breed scala aan zakelijke voordelen bieden, Craig wijst, maar ze moeten gewoon worden behandeld als elk ander enterprise software project. Met goed bestuur en management praktijken, API’s “kan een bedrijf in staat stellen om efficiënter te worden om producten en diensten te leveren,” evenals “zorgen voor een eenvoudigere manier om te integreren, in vergelijking met de aangepaste integraties en gecompliceerde middleware in het verleden.

Craig en Shafii beschrijven de zes kenmerken die onderneming API’s klaar voor de onderneming te maken

Goed ontworpen: Dit is het eerste ding dat de consument zien en ervaren, en dingen moeten naadloos. “Het ontwerp van het oppervlak van de koppeling die de consument van de API daadwerkelijk mee werken, zal kritisch,” zegt Sjafii. ‘Omdat het beter ontworpen de API is, hoe gemakkelijker maakt de data achter die interface toegankelijk is voor de consument.

Consistent: Een onderneming kan honderden APIs hebben onder zijn dak, en al moeten dezelfde standaarden en protocollen ondersteunen. Shafii geïllustreerd wat er gebeurt als API’s niet consequent normen. “We zien vaak dat de specifieke veiligheidssituatie regeling is uitgevoerd op vijf verschillende manieren, of soms nog veel meer verschillende manieren, over API’s binnen een onderneming,” zegt hij. “Dat maakt het leven van de consument zeer moeilijk, en ook API providers, omdat ze moeten gaan en het wiel opnieuw uitvinden elke keer rond de uitvoering van een zekerheid. En op de API consument kant natuurlijk, stel u een toepassing te maken die verbruikt drie verschillende API’s, elk van hen heeft hetzelfde besturingssysteem zekerheidsstelsel, maar gedefinieerd op drie verschillende manieren. dan moet je drie verschillende lichte variaties van hoe je nu eigenlijk interactie die API om uw aanvraag uit te voeren te maken, dat wordt al snel onbeheersbaar .

Makkelijk te ontdekken: Een centraal soort van registratie of dienstencatalogus is van essentieel belang voor het verkrijgen van goedkeuring. “Voor applicatie-ontwikkelaars of API consumenten, om in te gaan en in staat om gemakkelijk vinden wat API’s binnen de onderneming beschikbaar zijn sleutel is,” zegt Shafii. “Vaak vinden we dat verschillende spreadsheets of verschillende wiki pagina’s aan documenten liggen verspreid over dat het documenteren van verschillende API’s. Wat je echt wil is een centrale plek waar alle API’s worden blootgesteld en kan gemakkelijk worden doorzocht en gebruikt.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Gemakkelijk te verteren Er dient lijnen tussen API en consumenten zijn, zodat de API levert een superieure ervaring. “Als u een API consument, zaken als infrastructuur applicaties en versie-levek veranderingen zijn belangrijk”, zegt Craig. “Op een dag, je bent met behulp van API’s van een bedrijf en alles is prima. De volgende dag, de integraties plotseling stoppen met werken. Heeft comething veranderd aan uw kant, is er een probleem met uw aanvraag uw netwerk en datacenter? Of heeft de API provider bijgewerkt de API of de systemen die het verbindt met? en zonder de juiste tools, kan ik je vertellen, het beantwoorden van deze vragen kan een zeer lange tijd in beslag nemen.

Goed uitgevoerd: De meeste bedrijven, vooral grotere, “al een groot aantal van de API’s, of ze het weten of niet,” Shafii wijst erop. Vaak echter, deze zijn wat hij noemt “-screen scraping API’s” die gegevens van wiki’s, die meestal bros te halen. “Als de inhoud van deze wiki veranderingen, alle cliënten te breken.” Zelfs web-gebaseerde diensten of REST gebaseerde API’s hebben de neiging bros te zijn, omdat ze onderworpen aan achter de schermen te veranderen of niet te schalen naar de vraag te voldoen, voegt hij eraan toe.

Goed beheerd: Zoals bij elke goede applicatie, API’s moeten goed worden beheerst, versiebeheer, veilige en ondersteunende service-level agreements. Metrics zijn ook belangrijk, Shafii voegt – API teams moeten worden “in staat om zowel het gebruik en de operationele metrics die vervolgens weer in de verbetering van de API in toekomstige versies worden gevoed te verzamelen.”

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Apple geeft iWork functies voor samenwerking