3Com OfficeConnect Gigabit Switch 5 review

De 3Com OfficeConnect Gigabit Switch 5 is een kleine eenheid die goed te vergelijken met de concurrentie op prijs en energieverbruik.

Procedure Test; Een switch is niet iets dat gemakkelijk “omvalt”. Als gevolg daarvan kan weinig worden gezegd over de effectiviteit ervan, behalve om op te noemen en commentaar op zijn kwaliteiten. Het apparaat moet eenvoudig te installeren en configureren, en vereisen weinig of geen aandacht achteraf.

3Com OfficeConnect Gigabit Switch 5; De OfficeConnect switch is klein – ongeveer 11×8.5x2cm, die niet veel groter is dan de voeding. De behuizing is een antraciet die zal opgaan in de schaduwen op of onder een bureau. Statuslichtjes verschijnen aan de voorzijde van het apparaat met poorten en voedingsconnector voordoet op het achtervlak. De activiteit wordt aangegeven door het knipperen van de LED’s zoals verwacht met groene vermelding van een gigabit-aansluiting en geel aangeeft 10 / 100Mb verbindingen.

Stroomverbruik van slechts 4W en een externe voeding zorgt voor de fan-less design, die op zijn beurt betekent dat het apparaat is stil en zal weinig invloed op de energierekening te maken – uiteraard, is er geen ruimte in voor een ventilator toch. Voldoende ventilatie aanwezig is door middel van de zijwanden van de schakelaar. Een haven zonder kabel aangesloten wordt automatisch uitgeschakeld.

Extra energiebesparing worden bereikt met wat 3Com de “laatste” 65nm chiptechnologie in de documentatie, waarin wordt beweerd om het energieverbruik te verminderen met 31 procent. Ondertussen Intel is al de productie van chips met 45nm transistors en met de hoop van het vrijgeven van 32nm chips in 2009. Toch 65nm-technologie is prachtig, elke transistor is ongeveer 120 atomen over!

Niet verrassend deze machine is eenvoudig in te stellen-up – er is niets te configureren. Zoek een geschikte plaats voor de schakelaar dan stekker in het stopcontact en de netwerkkabels – klus te klaren. De OfficeConnect detecteert automatisch of er kabels zijn standaard of crossover. Havens zijn full duplex, dus tot 1 Gbps waardoor tot elke manier tegelijk.

De volgende tabel vergelijkt de OfficeConnect met dezelfde gekenmerkte producten van andere leveranciers. Deze hebben allemaal een 5x full-duplex gigabit poorten. De meeste van deze producten – met inbegrip van de 3Com – komen ook in acht-port versies.

Verdict; De OfficeConnect van 3Com goed vergelijken met de concurrentie op alle punten. De prijs is vergelijkbaar met andere merken en 3Com producten zijn van goede kwaliteit. Stroomverbruik is beter dan alle andere apparaten los gezien van de D-link.

Over het geheel genomen de OfficeConnect is een uitstekend product en is zeker het overwegen waard bij de aankoop van kleine desktop switches. In het geval van een storing het apparaat, 3Com biedt de volgende dag de levering bedrijf voor een vervanging.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop