2013 voorspellingen voor enterprise social media

Wat zal 2013 houden als het gaat om de manier waarop bedrijven maken gebruik van sociale media om hoe ze werken? Of misschien beter gezegd, de manier waarop ze zich in toenemende mate omringd door alle dingen sociale? Als organisaties de voorbereiding van hun strategische plannen voor 2013, het voelt soms dat, we hebben op deze loopband al een hele tijd nu, maar social media nog steeds voelt als een uitdaging om effectief te hanteren als het ooit is geweest.

Een belangrijk obstakel onderscheidt zich op dit punt: het gebrek aan sociale media bekendheid en expertise in organisaties op een management niveau. Het is nu duidelijk dat deze sociale media heeft gehouden op armlengte te lang. Een Harvard Business Review column van deze week waargenomen zo veel

Een nauw verwant probleem is dat de discipline vormt nog steeds een heel andere manier van werken dan veel organisaties gewend zijn. Maar wat de problemen, en er zijn goede velen, lijken de organisaties die ik heb gesproken met in het afgelopen jaar nu aan het realiseren van de sociale wereld is niet snel weg te gaan elk moment. Velen van hen zijn nu het maken van plannen dienovereenkomstig.

Dergelijke plannen moeten veel rekening te houden met vandaag: De melkweg van producten en social media diensten die vandaag bestaan, de vele concurrerende strategieën en technieken die organiations kunt gebruiken – en zelfs de eindeloze parade van sociale netwerken zelf – zijn een organisatie rechtstreeks vele geleid richting analyse verlamming. Velen hebben de inhoud te wachten tot de pioniers van de pijlen voor hen te nemen en gewoon kopiëren wat werkt geweest. Gelukkig is een aantal van de meest toonaangevende organisatorische trends die we zien vandaag de dag zijn veel meer operationeel en praktisch dan ooit focussen. in het bijzonder, als een primaire doelstelling, een poging om bruikbare orde in de social media chaos te creëren. De overgang van de part-time social media comité om de volledig bemande social media commandocentrum is een goed voorbeeld van deze evolutie.

In feite zijn veel bedrijven zijn nu bezig met het reorganiseren van hun social media inspanningen om hen te schalen, zodat ze hebben grotere impact, en aan te pakken wat lijkt te zijn anders een onhoudbaar tempo van de technologische verandering. Het doel blijft grotendeels hetzelfde als altijd: Om te profiteren van de rijke potentieel dat veel organisaties het gevoel dat ze nog niet te bereiken met de sociale. Dit betekent meestal manieren om beter te verbinden met hun primaire stakeholders (werknemers, klanten, partners) in de nieuwe communicatiekanalen om die velen van ons hebben bewogen, terwijl ook het aanboren van meer efficiënte manieren van werken en het creëren van wederzijds waarde daar.

Er is goed nieuws in onze social business reis alsook: De gereedschappen, platforms, strategieën en technieken van sociaal ondernemerschap zijn op hun hoogste niveau van volwassenheid ooit, ook al is dat niet altijd veel te zeggen in opkomende gebieden zoals sociale analytics, de verschuiving van sociale naar mobiele apparaten, en de opkomst van de line-of-business integratie. Ondanks dit – en eigenlijk, als gevolg van deze ontwikkelingen in het bijzonder – we gaan naar een high-water mark te zien in 2013 als organisaties zet sociale in het centrum van de manier waarop ze werken als nooit tevoren. Dit is niet een veronderstelling, maar trends op basis van wat sommige topbedrijven nog dit jaar gepland. Ik zal proberen om ze te noemen als we langs hieronder te gaan.

Vorige week samengevat I; de belangrijkste trends in social business in 2012. Nu is het tijd om een ​​blik op wat er op de tap voor dit jaar te nemen. Hier zijn elf van de belangrijkste gebieden van belang voor bedrijven bij hun streven om beter aan te passen aan de sociale media en meer effectief in het creëren van grote waarde mee.

Natuurlijk zal veel meer dan wat er op deze lijst daadwerkelijk gebeuren in 2013, waaronder een aantal dingen die we nog niet kunnen voorstellen. Bijvoorbeeld, ik vermoed dat we hebben niet het einde van de social media opstand meme gezien (zie Mashable voor een grote lijst van de bijzonder historische die in 2011). Velen denken dat dit in toenemende mate in de aanloop naar een Corporate Spring. Echter, als de; behavioral gegevens over consumerization is eens in de buurt, dit is al aan de gang als werknemers de tools die ze kiezen te gebruiken en te betalen voor om te communiceren en samen te werken.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Echter, de verhuizing naar social media dit jaar in feite niet revolutionair voor de meeste organisaties, het zal gewoon praktische noodzaak zijn. Zoals ik willen zeggen, hebben een miljard mensen hun communicatieve en sociale gewoonten in de afgelopen vier jaar sterk veranderd. Bedrijven kunnen deze negeren misschien een beetje langer in sommige gevallen, maar niet als ze dat willen relevant of gezond te blijven. Het zal voor sociale zaken een spannend jaar overal, niet alleen omdat een groot deel van de hype heeft teruggetrokken, maar omdat we nu net werk, zoals zo vele recente voorbeelden hebben getoond.

Gelieve een bijdrage leveren uw eigen voorspellingen of te delen links naar uw favoriete sociale media predition lijst voor 2013 reacties hieronder.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Elf Voorspellingen voor Sociale Zaken in 2013