2011: Rellen en revoluties: Hoe wij allemaal veranderde de wereld

De wereld is bijna onherkenbaar van een jaar geleden. En we waren degenen die het veranderde.

Van wijdverbreide hacking tot de dood van Steve Jobs ‘, regio-brede protesten en patent oorlogen. Het web was vrij en open, en waarschijnlijk niet zal worden bedreigd, terwijl de Arabische wereld werd borrelen onder de oppervlakte, klaar om op hun regeringen in een regio-brede reeks van revoluties te nemen.

2011 heeft een schat aan verandering gebracht om niet alleen in de technologie kringen, maar de bredere internationale gemeenschap.

Verandering zou moeten zijn, boven een ander woord, het woord van het jaar. Between You and I, van Wikileaks aan één man alleen een revolutie vonken, we speelden onze rol in de wereld te veranderen.

Van de meest populaire hoogtepunten van de cruciale gebeurtenissen die er echt toe deed, hier is hoe we het deden.

Afzonderlijk, werd de VS massa copyright rechtszaak markering in te stellen naar de 100.000 mark met ingang van januari te raken, als onderdeel van de voorlopige plannen voor het opzetten van de inspanningen in de online piraterij strijd. De Electronic Frontier Foundation (EFF) kwam tot de redding door te proberen de dagvaardingen vernietigen, maar “het auteursrecht trollen die het systeem spel” nog steeds richten op velen.

Twitter en Facebook waren de belangrijkste communicatiemiddelen, en een kracht voor verandering. Met social media geblokkeerd en internetverbindingen om hele stroken van de bevolking afgesneden, alleen deze provocatie onder impuls van de oorzaken dat ze uiteengezet te bereiken.

De “Twitter generatie” ingeroepen faxapparaten om dial-up networking bij de inspanningen te breken door de technologische belemmeringen door resistieve staten geïnstalleerd. Terwijl de westerse technologie bedrijven als Vodafone in de strijd werden gevangen, werd één ding duidelijk gemaakt. Een technologie kan opgeheven worden, maar het betekent niet dat het niet langer bruikbaar is.

de website Special: Year in Review, Between the Lines: 2011 de revue: de website top galeries; meest invloedrijke bedrijf in 2011: Amazon; 2011: De mobiliteit jaar regeerde Tech Broiler; 2011: Het jaar Android had meerdere Disorder Persoonlijkheid; 2011: Top 10 verhalen op de website Mobile News, 2011 in beoordeling: telefoons, tablets, laptops op de website Mobile News

In de tussentijd werden examens opdoemen voor deze dan iGeneration columnist, en Facebook is cruciaal in de weg. Door ‘het doden van’ Facebook voor een week, sociale uitsluiting moest worden geconfronteerd hoofd op. Op het einde, het opgeven van een social media platform – schijnbaar inherent aan het dagelijks leven van de Generatie Y – werd vergeleken met het stoppen met roken, omdat het was moeilijk in het begin, maar werd het gemakkelijker in de tijd.

Weg uit de politiek, naar schatting 2 miljard mensen keken als de toekomstige koning Prins William en Kate Middleton getrouwd waren. De wereld interactie met meme’s en Twitter hashtags, als de meest bekeken evenement van het Noughties.

de website ook viert haar 20-jarig bestaan. Wat vroeger een CompuServe abonnement, is nu een van de meest bezochte websites technologie in de wereld. Het was weer een kans om te laten zien hoe de wereld door de nederige Millenial is veranderd gedurende de tijd dat de website is op onze schermen geweest.

Verward? Dus we waren.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Twitter werd gezien als een mogelijke afzetmarkt voor degenen die dachten dat ze konden de landelijke kokhalzen orde te doorbreken, waarin de details van een aantal aangehouden in geheime rechtszaken wordt bekendgemaakt voorkomen.

Maar in een bijna-jarig bestaan ​​redactie, werd duidelijk gemaakt dat het Verenigd Koninkrijk niet langer had de vrijheid van meningsuiting, misschien wel zonder een geschreven grondwet, misschien we nooit gedaan?

Door middel van een open discussie en real-time vraag en antwoordapparaat, de website de lezers direct gevormd en beïnvloed het onderzoek, dat zou gaan om de Europese wet te veranderen.

Ondertussen, hacking groep LulzSec ontbonden na vijftig dagen van de aanslagen op de rechtshandhaving, de particuliere sector en de dienstverlening aan de consument, als de netto sloot in de buurt van haar leden. In zijn laatste cache van de vrijgegeven gegevens, hackers gerichte AT & T, en meer dan 750.000 van de user accounts werden uitgebracht op het web. Interne gegevens met betrekking tot haar 4G LTE uitrol werd gelekt door het hacken groep.

Samen met dit, citizen journalism was terug in de schijnwerpers nadat we keek terug met terugwerkende kracht naar de Arabische Lente, die in de zomermaanden had onderworpen. Hoe gewone burgers hun rol spelen in de rapportage van het nieuws werd ook besproken in detail.

In het midden van het, deze nieuwe criminoloog wilde langer verblijven en te verkennen. Maar wat was het duidelijk is dat sociale media niet de rellen op het grootste deel niet te starten, maar diverse technologieën zoals BlackBerry Messenger werden gebruikt om zich te organiseren en te bestendigen geweld en wanorde.

Ondertussen had ik de gelederen van de website van Between the Lines samengevoegd.

Ook deze maand, hoewel LulzSec had ontbonden, bleek het ‘morph’ in de bredere Anonymous hacktivist collectief. Met deze, Operation Anti-Security – of ‘AntiSec “aangezien het algemeen bekend was – begon. Een enorme hoeveelheid gegevens over de rechtshandhaving werd gestolen, met hackers gericht op doelen met lakse of slechte beveiliging op zijn plaats.

Gelet op de Patriot Act had vloeide voort uit de dag zelf, gaf ik een openhartig toen-en-nu inzicht in waarom het nodig was om de wet en het bereik buiten de Verenigde Staten “te onderzoeken gebied.

Facebook kondigde ook haar Timeline profielpagina opknapbeurt op zijn f8 conferentie in september, tot grote vreugde en ontzetting van velen. Vergeleken met een “paradijs stalker”, velen hadden het op zich genomen om de nieuwe functie te activeren voor toegang tot hun oude inhoud in een poging om te voorkomen dat anderen het zien van hun verleden indiscreties.

Ondertussen, een Duitse rechter – al opgeheven een Europees embargo op de Galaxy Tab de verkoop van Samsung’s – nog steeds een verbod op de tablet in het land opgelegd, te midden van een aanhoudende wereldwijde patent oorlog.

wrijvingsloze functie voor het delen van Facebook kwam onder vuur ook in september, met Spotify het actualiseren van haar software om de klachten van veel tegen te gaan, dat lied tracks beluisterd werden actualisering van het sociale netwerk.

Hij inspireerde niet alleen een hele generatie, maar ook hoe de samenleving werkte, woonde, en in wisselwerking met de technologie.

Ook deze maand, BlackBerry diensten over ten minste vier continenten werden onderbroken voor een periode van meer dan vier dagen. Een datacenter in de buurt van Londen mislukte, die had een domino-na-effecten naar andere delen van de BlackBerry infrastructuur. Gebruikers werden achtergelaten zonder data, van surfen op social media en e-mail. De corporate reactie onderschat hoe slecht de dingen snel daarna werd.

Tegen het einde van november, de website van London Calling column schopte, en de exploratie in het Verenigd Koninkrijk en Europa begon.

De officiële lijn die door de politie werd teniet gedaan door het grote aantal burgerjournalisten die camera-phone footage had genomen, met de lijnen van de ‘spin’ afbrokkelende rond de administratie van de universiteit.

Aan de andere kant van de wereld, Europa gereageerd op de zorgen die door de website en zijn lezers dat de Patriot Act hadden toegang tot de cloud opgeslagen gegevens. Bevestigd werd dat bijgewerkt Europese wetten van de maas in de wet zou sluiten, terwijl sommige leden van het Europees Parlement opgeroepen om te kunnen worden ‘opgelapt’ eerder vroeger dan later.

In het Verenigd Koninkrijk, werd ontdekt dat de Londense politie, gebaseerd op Scotland Yard, kocht deken surveillance-technologie om op afstand te houden en af ​​te sluiten mobiele telefoons, een daad die de burgerlijke vrijheden actievoerders boos.

SOPA, de online anti-piraterij wet, stak de kop in november, als de oppositie geïntensiveerd. Het argument dat de “gebroken web ‘broken moet blijven, de vrije en open web zoals we dat kennen wordt bedreigd, en zou haar voortbestaan ​​in gevaar brengen.

Eind november, ik liet mijn iGeneration kolom van meer dan 3 jaar achter, en overhandigde het aan Charlie Osborne om verder te gaan.

Het was niet alleen de particuliere sector volgen je, dat wel. Spy Files cache Wikileaks ‘liet zien hoe de overheid en de particuliere sector zowel kan bespioneren. De nieuwe bestanden laten zien hoe makkelijk het is om downloads te injecteren in de voortgang van spy-software, en zelfs gebruik maken van ISP-niveau toezicht toegang tot computers van anderen en persoonlijke gegevens.

Als SOPA begon met zijn afdaling in het nieuwe jaar, bleek dat veel van de belangrijkste voorstanders achter de online piraterij strijd werden piraterij content van het web. Een nieuwe website bleek dat de IP-adressen die behoren tot de RIAA en de US Department of Homeland Security illegaal gedownload auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Maar over de vijver naar Europa, de nieuwe Europese gegevens wetten werden gelekt en vond de voorgestelde wetgeving aan andere zware Europese richtlijnen af ​​te stemmen. Deze eerste blik op de wet is gebleken dat bedrijven kunnen worden beboet op grote schaal moeten de gegevens wetten worden met voeten getreden.

Al met al is de wereld enorm veranderd sinds deze tijd vorig jaar. We hebben allemaal lieten onze merk als deel van het Anonymous collectief, of we abonneren op haar waarden en ethiek of zelfs methoden, of niet. In hoeveel ondersteunen wij onze partners in het Midden-Oosten en Noord-Afrika tijdens hun strijd voor vrijheid, tot het verdedigen van onze rechten op een vrij en open internet.

Hoe hebben we de wereld veranderen in 2011? Een beetje op een moment.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen