10 procent van de Australiërs zijn STEM gekwalificeerd: Chief Scientist

Het Bureau van de Chief Scientist een rapport donderdag dat vond vanaf 2011 waren er 2,3 miljoen mensen in Australië – ongeveer 10 procent van de bevolking – met diploma’s in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM).

Volgens de Australische Chief Scientist Dr Alan Finkel, het rapport, Australië STEM Workforce, toont aan dat het bestuderen van STEM opent talloze kansen op werk.

“De meest opvallende bevinding in mijn gedachten is het bereik van beroepen dat mensen met een bèta kwalificaties hebben nagestreefd,” zei Finkel.

We hebben mensen met physics doctorates werkzaam als financieel analisten, wij hebben chemie afgestudeerden hardlopen boerderijen en het maken van wijn, hebben we IT-afgestudeerden van plan steden. Er zijn geen grenzen aan wat een STEM afgestudeerde kan doen, en we moeten ze niet op te leggen.

Het rapport [PDF] werd samengesteld met behulp van gegevens uit het land van de volkstelling 2011, met Finkel zegt dat het voorziet in een benchmark voor de vergelijking met de volkstelling gegevens die later dit jaar zal worden verzameld.

Van de STEM-gekwalificeerde bevolking, ongeveer tweederde gehouden beroepsonderwijs en -opleiding (VET) kwalificaties, terwijl een derde waren afgestudeerden in het hoger onderwijs met bachelor graden of hoger, stelt het rapport.

de toekomst van Australië zullen vertrouwen op de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde – disciplines in de kern van innovatie, “aldus het rapport.” Onze bedrijven zullen vertrouwen op STEM om te concurreren in de opkomende sectoren die nieuwe technologieën te creëren, maar ook in de bestaande sectoren die nieuwe technologieën zal transformeren.

Uit elk van de STEM velden, wiskunde was degene met de minste gekwalificeerde mensen, met iets meer dan 27.000 personen.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

Tussen 2006 en 2011 is het aantal STEM-gekwalificeerde personen in Australië groeide met 15 procent, een trend Finkel hoopt zal blijven.

Als ik kijk naar die toekomst zie ik een wereld van mogelijkheden voor de Australiërs met STEM training, “zei hij.” Ik zie een STEM-aangedreven economie die Australiërs kunnen smeden, als we het vertrouwen en het vermogen gecombineerd.

Volgens het rapport, de oostelijke staten domineerde de rest van het land, met iets minder dan een derde van de STEM-gekwalificeerde mensen die woonachtig zijn in New South Wales, een verdere kwart in Victoria, en een vijfde in Queensland.

Het percentage mensen in Australië met post-secundair diploma geboren buiten Australië was 35 procent, met het rapport zeggen dat de verhouding varieerde over de verschillende STEM velden.

Innovatie; Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen, innovatie, Apple’s mislukt fashion gok

Het rapport vond ook dat over de totale STEM-gekwalificeerde bevolking, werden 49 procent in de leeftijd van 45 jaar of ouder, met de verspreiding wisselende over de velden met 25 procent van de IT-gekwalificeerde mensen die 45 jaar of ouder, en 55 procent in de leeftijd van 45 in engineering.

Als het ging om de werkloosheid, 3,7 procent van de STEM-gekwalificeerde personen waren zonder werk.

Voor degenen met een baan, de meest voorkomende industrie van de werkgelegenheid voor STEM-gekwalificeerde mensen was in de industrie, gevolgd door professionals, wetenschappelijke en technische diensten, en de bouw.

“Onze medewerkers zullen gespecialiseerde vaardigheden in STEM evenals hoge STEM geletterdheid vereisen over de hele linie om de economische groei te ondersteunen,” aldus het rapport.

STEM vaardigheden zijn de levensader van de opkomende op kennis gebaseerde industrieën en zorgen voor concurrentievoordeel aan gevestigde sectoren, zoals de landbouw, de middelen en de gezondheidszorg.

Het rapport zei ook dat degenen met een diploma in de wiskunde waren de meeste kans om te worden gebruikt als opvoeders of in opleiding rollen, terwijl de productie was de top-industrie voor engineering kwalificatie houders.

De grootste stijging van het aantal werkenden tussen de STEM velden 2006-2011 was in de IT, een stijging van 25 procent ervaren.

Sterke prestaties in STEM is ook van cruciaal belang voor ons onderwijs sector – nu Australië op drie na grootste export industrie “, aldus het rapport.” Een opleiding in STEM bevordert ook een scala van generieke en kwantitatieve vaardigheden en manieren van denken die mensen in staat stellen om te zien en begrijpen mogelijkheden.

Het verslag wordt ook geconstateerd dat minder dan een derde van de STEM academici waren vrouwen, met natuurkunde en sterrenkunde, evenals techniek die nog lager aandeel van de vrouwelijke afgestudeerden. Biologische wetenschappen en milieustudies afgestudeerden werden gelijk verdeeld tussen de geslachten, echter.

In de sector beroepsonderwijs en -opleiding, slechts 9 procent van de mensen met STEM kwalificaties waren vrouwen.

Finkel gezegd dat er nog meer verontrustend dan de genderongelijkheid op sommige STEM velden was de pay-kloof tussen mannen en vrouwen in alle STEM velden. Hij zei dat de verschillen niet volledig kan worden verklaard door het hebben van kinderen of door het toegenomen aandeel van de vrouwen die in deeltijd werken.

Ook op donderdag, adjunct-minister van Wetenschap Karen Andrews voorzitter van een rondetafelgesprek in Brisbane op het uitbreiden van Kansen van de regering voor vrouwen in bèta en ondernemerschap initiatief.

De AU $ 13.000.000 initiatief werd aangekondigd in december en maakt deel uit van de federale overheid AU $ 1100000000 Nationale Wetenschap en Innovatie Agenda.

Volgens Andrews, zal het initiatief AU $ 13.000.000 in de komende vier jaar om de deelname van meisjes en vrouwen te stimuleren in zowel STEM onderwijs en STEM gebaseerde carrière.

“We weten te weinig meisjes studeren wiskunde en wetenschappen op school, en degenen die nog steeds geconfronteerd met grote obstakels voor het opbouwen van een duurzame, lange termijn carrières die gebruik maken van hun STEM vaardigheden en kennis te maken, ‘zei ze.

Wat we nodig hebben is actie. Gelukkig zijn er een aantal spannende en bewezen initiatieven die de Nationale Innovatie en Wetenschap Agenda kunnen bouwen.

De financiering ondersteunt een uitbreiding van de Science in Australië Gender Equity (SAGE) piloot om meer wetenschap en onderzoeksinstellingen, alsmede de oprichting van een nieuw initiatief in het kader van de Male Champions of Change model, dat Andrews zei dat zal de financiering van projecten gericht op bieden te dekken meisjes en vrouwen in scholen, universiteiten, het onderzoek sector, STEM-gebaseerde industrieën, en het opstarten en ondernemende sectoren.

De SAGE proefproject gelanceerd in september, met de overheid melden dat meer dan 30 onderzoeksinstellingen reeds betrokken. SAGE zullen beoordelen en accrediteren van de gender gelijkheid en beleid in de Australische wetenschappelijke organisaties. Het zal ook verandering rijden naar meer vrouwen in dergelijke sectoren te zien.

Volgens de regering, 55 procent van de STEM afgestudeerden zijn vrouwen, maar slechts één op de vier IT-afgestudeerden en een op de 10 ingenieurs zijn vrouwen.

Het zei vrouwen bezetten minder dan een op de vijf senior onderzoeker posities aan universiteiten en onderzoeksinstellingen in het land en zijn goed voor ongeveer een kwart van de totale beroepsbevolking STEM.

We willen een nationale cultuur van innovatie, van risiconemers, want als we dat doen, groeien we het hele ecosysteem van innovatie aan de overkant van de economie “, aldus minister-president Malcolm Turnbull eerder.” Als we meer ervaren, meer innovatieve, flexibeler en beter voorbereid op de risico’s die we uitgegroeid tot een cultuur van ideeën over te nemen, omdat het de ideeën boom die onze welvaart veilig te stellen in de toekomst.

Spreken in Sydney op woensdag, Kate Burleigh, Intel Australië managing director, zei dat het de Australische Tertiaire Admission Rank (Atar), die werd gehinderd uitdaging om meer studenten betrokken bij de STEM van de natie.

Ze zei dat het was duidelijk dat Australië heeft een crisis in termen van niet genoeg studenten aanneming-STEM gebaseerde onderwerpen. Burleigh zei dat haar 11 jaar dochter gelooft het niet praktisch is voor haar om STEM onderwerpen te bestuderen tijdens het spelen voor de beste score in haar Atar, een mening die wordt gedeeld door Canberra Girls Grammar School jaar 12 student Laura Johnston.

Johnston zei venturing beneden de geesteswetenschappen pad was een slimmer en beter geïnformeerde beslissing als het ging om haar Atar, eraan toevoegend dat ze wist dat ze betere cijfers zou krijgen als ze niet deelnemen aan-STEM-gerelateerde onderwerpen.

“Het is allemaal te maken met mijn Atar,” zei ze.

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

gefaald mode Apple’s gok